News

De er på vej til verdens største rally for historiske biler:

De er på vej til verdens største rally for historiske biler:

Otte danske rally-teams inviterer til PRE-START og oplevelser i Assens

LEGO-konkurrencer, bålhygge, Moon Car-ræs, en rallysimulator og selvfølgelig masser af flotte biler er blandt oplevelserne, når de danske deltagere fra TEAM FYNSKE BANK DANMARK afholder pre-start i Assens. Det sker lørdag den 21. januar fra kl. 10.00 til 14.00 – forud for deres deltagelse i det 25. Rallye Monte Carlo Historique.

Kl. 13.30 sender Assens Kommunes borgmester Søren Steen Andersen traditionen tro de forskellige rally-teams afsted fra Torvet i Assens med et minuts mellemrum. Og mon ikke Torvet bliver fyldt af begejstrede voksne og børn? Det har det i hvert fald været de foregående tre gange, de eventyrlystne rally-teams har afholdt pre-start i Assens.
Arkivfoto fra 2020, hvor Søren Steen Andersen sender Lars Hindsgaul, Assens og Arne Pagh, Strib afsted mod Monaco.

Sammen med de deltagende Rallye Monte Carlo-biler, vil der være udstillet flere historiske biler – både oldtimers og rallybiler. Og inden løbet vil det også være muligt at få en snak med de danske rally-teams, der snart skal deltage i verdens største rally for historiske biler.

Ud over udstilling af de mange biler er der i 2023 atter stor fokus på aktiviteter for børnene under hele arrangementet:

  • KFUM Spejderne Verninge stiller op med bålfade, hvor der ristes skumfiduser og laves popcorn, ligesom de serverer varm kakao til både børn og voksne gæster på torvet. 
  • For de mindre børn mellem 3 og 8 år, vil der fra kl. 10.00 til 13.00 være en LEGO byggekonkurrence med flotte præmier fra LEGO. 
  • På torvet er der Moon Car-bane i samarbejde med Børnehaven Gustavsminde. Her vil der være små præmier til de første 125 børn, der gennemfører banen og flotte pokaler til den hurtigste kører i tre forskellige aldersklasser. 
  • Flere gange Danmarksmester i rally, Ib Kragh fra Juelsminde kommer med sin fine rallysimulator, som er bygget op om en rigtig rallybil. Her bliver der mulighed for at forsøge at sætte hurtigste tid på en realistisk digital rallyprøve. (Også for voksne!) 

Nyhed: LEGO rally-masters for skoler

Fra kl. 10.00 til 13.00 afholdes der for første gang LEGO Rally Masters, hvor fire udvalgte elever fra nogle af områdets 6. og 7. klasser dyster om en 1. præmie på 5.000 kr. til klassekassen – skænket af FYNSKE BANK ASSENS. Eleverne skal bygge en større LEGO Technic-model, hvor arbejdet bedømmes efter elevernes evne til teamwork og planlægning. Kl. 13.30 vil den vindende klasse blive kåret af dommerpanelet, som udgøres af filialchef René Gramm Jeppesen og otte medarbejdere fra Fynske Bank Assens.

Følgende skoler deltager:
Peter Willemoesskolen: Kontakt: Jytte Stork Aagaard: 64 74 77 95.
Strandmølleskolen: Kontakt Thomas Lyngdorf: 27 12 45 20.  
Salbrovad skolen:  Kontakt Jørgen Rasmussen 42 59 40 20.
Ebberup skolen: Kontakt Karin Nedergaard Christiansen: 20 43 83 89.

De danske Monte Carlo Historique deltagere, du kan møde i Assens er:

Jan Østergaard-Nielsen, Juelsminde og Mette Rygaard, Juelsminde / PORSCHE 924 TURBO

Lars Hindsgaul, Assens og Arne Pagh, Strib / FIAT 128 COUPÉ


Per Vilslev, Hillerød og Erik Andersen, Vedbæk / OPEL KADETT GTE


Arne Fasberg, og Bent Fasberg / HILLMANN AVENGER fra 1973


Kenneth Kruse Simonsen, Charlottenlund / Otto Kristensen, Tune / LANCIA FULVA HF fra 1968


Søren Bunk Jensen og Jakob Knudsen, Skanderborg / PORSCHE 911 SC fra 1979

8 danske deltagere i RMCH 2023

8 danske deltagere i RMCH 2023

Når det 25. Rallye Monte Carlo Historique køres fra den 24. januar til den 1. februar 2023, er det med danske deltagere i otte af de 284 deltagende biler.

Der er start i fem Europæiske byer, med Oslo som den nordligste, og Torino som den sydligste. Efter tilkørselsetaper fra startbyerne, samles alle deltagere i Monaco, og kører derfra samme rute med indlagte sekundetaper, hvor der køres på nøjagtighed. Det gælder om at være på rette sted på rette tidspunkt, indenfor 1 meters nøjagtighed. Der køres med gennemsnitshastigheder omkring 50 km/t.
Seks af de danske deltagere starter i år fra Reims i Frankrig, et hold fra Bad Homburg i Tyskland – og et hold fra Torino i Italien.

Start i Reims nord for Paris – i alt til mål i Monaco, 2.703 km:

Start nr. 2, Henrik Bjerregaard (DK) med Jaromir Své (CZ) i co-driver sædet. Det er 7. gang, at Henrik Bjerregard deltager i RMCH, og 5. gang han stiller til start i sin Ford Escort RS 2000.

Start nr, 94, Hans Kolby Hansen (DK) med Poul Erik Hansen (DK) som co-driver. Hans Kolby Hansen har siden 1971 deltaget et utal af gange i diverse både almindeligt hastighedsrally og historiske rally over hele Europa.

Start nr. 96, Jan Østergaard-Nielsen, Juelsminde med ægtefællen Mette Rygaard, Juelsminde som co-driver. Det er Jan Østergaard-Nielsens første RMCH som chauffør. Han har tidligere deltaget 8 gange som co-driver. Mette Rygaard deltager i sit første Rallye Monte Carlo Historique.

Start nr. 128, Lars Hindsgaul, Assens og Arne Pagh, Strib i en gammel kending, nemlig den flotte røde Fiat 128 Coupé, som denne gang deltager for 14. gang i RMCH, alle gange med Arne Pagh i højresædet. De første 9 gange med den tidligere ejer, Lars Bækkelund som kører, og de seneste 5 gange med Lars Hindsgaul som chauffør.

Start nr. 132, Per Vilslev, Hillerød og Erik Andersen, Vedbæk i en original fabriksbygget Opel Kadett GTE, som udelukkende har været anvendt til rally. Første ejer af bilen var Holger Helle fra Silkeborg. Per Vilslev og Erik Andersen kører i 2020 deres 3. Rallye Monte Carlo ardHistorique i træk.

Start nr, 140, Arne Fasberg, og Bent Fasberg, i en 50 år gammel bil, en flot renoveret Hillmann Avenger fra 1973. Det er brødrene Fasbergs første deltagelse i RMCH. Dog har Arne Fasberg snuset til løbet, da han to gange har kørt servicebil for et mandskab der ikke deltager i årets udgave af RMCH.

Start Bad Homburg i Tyskland – i alt til mål i Monaco 2.903 km:
Start nr, 114, Kenneth Kruse Simonsen med vinderen fra 2002, Otto Kristensen i højresædet på den fine Lancia Fulvia HF fra 1968. Det er Kenneth Simonsens femte Rallye Monte Carlo Historique, mens faderen, Otto Kristensen har deltaget hele 16 gange tidligere, med bedste resultat som vinder i 2002 med hustruen Britta Kristensen.

Start Torino i Italien – i alt til mål i Monaco: 2.153 km:Start nr. 153, Søren Bunk Jensen, Skanderborg og Jakob Knudsen, Skanderborg, Porsche 911 SC, årgang 1979. Søren og Jakob har tidligere deltaget i RMCH i 2016 og 2018.

Mød de danske deltagere, når der er PRE-START i Assens den 21. januar 2023 fra kl. 10.00 til kl. 14.00

Se data på alle deltagerne på: Danske deltagere

 

Rallye Monte Carlo Historique 2023

Rallye Monte Carlo Historique 2023

TEAM FYNSKE BANK DANMARK har siden foråret haft gang i forberedelserne til det 25. Rally Monte Carlo Historique, som køres fra den 24. januar 2023 til 1. februar 2023 med start og mål i Monaco.

De danske deltagere vil starte fra Assens, hvor den traditionelle PRE-start afholdes lørdag d. 21. januar.

Rallye Monte Carlo Historique 2022 sluttede tidligt her til morgen med gode resultater til de danske deltagere.

Rallye Monte Carlo Historique 2022 sluttede tidligt her til morgen med gode resultater til de danske deltagere.

Længe var de tvivl om det var muligt at gennemføre årets Rallye Monte Carlo Historique i den smukke Sydfranske natur. Heldigvis lykkedes det for den arrangerende klub Automobile Club de Monaco at få alle tilladelser til at afvikle løbet.

Det var seks meget spændte danske deltagere fra TEAM FYNSKE BANK DANMARK, som i midten af sidste uge drog sydpå med de flotte gamle historiske biler på traileren efter servicevognene. Når man sidder de mange timer undervejs mod Frankrig, kører der mange tanker igennem ”racerhovederne” – Hvordan bliver vejret? – Holder bilen til strabadserne? – Har vi de rigtige dæk med i servicebilen? – Er vores rutebogsmateriale godt nok? – Har vi de reservedele vi kan få brug for? – osv. osv.

De danske deltagere startede torsdag den 27. januar om eftermiddagen og aftenen i sidste uge fra henholdsvis Bad Homburg i Tyskland og Reims i Frankrig. Det første døgn gik med at køre ad en tilkørselsrute ned gennem Frankrig til Monaco, hvortil de ankom i løbet af fredag eftermiddag efter en tur op henholdsvis 1140 km fra Bad Homburg og 950 km fra Reims.

Første bil startede på den konkurrencemæssige del af løbet lørdag den 29. januar om morgenen i Monaco, hvorfra den første etape indeholdende fire specialstrækninger skulle køres til Valence – en rute på i alt 485 km, hvoraf de 75 km specialstrækninger. En specialstrækning er en opmålt strækning på de gennemkørte veje, hvor man skal holde en given gennemsnitshastighed konstant, så man er nøjagtigt det rigtige sted på ruten indenfor det korrekte sekund. Der køres typisk med en gennemsnitshastighed på 50 km/t. hvilket kan være vanskeligt at holde op de smalle veje med masser af hårnålesving.

Søndag den 30. januar blev der kørt en 370 km rundstrækning i Ardéche-området vest for Valence, indeholdende fire specialstrækninger på sammenlagt 119 km. Mandag den 31. kørte feltet på i alt 256 biler på en 275 km rundstrækning i Drôme området øst for Valence, igen med mål i Valence. Også her skulle der køres fire specialstrækninger, som sammenlagt var på 78 km. Det lykkedes dog ikke at gennemføre alle fire. Vinteren slog et slag ind over de højeste bjerge med et godt lag sne, så den sidste specialstrækning måtte aflyses på grund af fastkørte biler.

Tirsdag morgen kl. 6:00 gik starten så på den sidste lange dag, hvor der skulle køres tre specialstrækninger på en 435 km lang rute til Monaco. Her var der tre krævende specialstrækninger på sammenlagt 85 km. at gennemkøre, inden deltagerne sidst på eftermiddagen landede i Monaco. Her var der tid til en kort pause, inden de fra kl. 21:00 skulle sendes ud på løbets sidste 138 km lange etape, indeholdende to specialstrækninger på henholdsvis 31 og 22 km. Disse to specialstrækninger er uden sammenligning de vanskeligste at køre i den kulsorte nat. Der er ofte både sne og is på ruten. I år var de afsluttende bjergetaper uproblematiske at køre, så der blev ikke lavet de store ændringer i placeringerne. Alle danske deltagere avancerede i den samlede stilling.

Kl. 02:00 indløb de endelige resultater. For de danske deltagere, som på daværende tidspunkt var på vej tilbage til målstedet i Monaco, kan resultaterne nemmest beskrives med en talrække: 24, 26, 39, 80 og 104.


Nr. 24. Jens Gandrup og Kristian Flensbak, hvilket giver en 5. plads i gruppe IV


Nr. 26. Kenneth Simonsen og Otto Kristensen, hvilket giver en 9. plads i gruppe II


Nr. 39. Per Vilslev og Erik Andersen, hvilket giver en 9. plads i gruppe IV


Nr. 80. Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard – er lig med en 23. plads i gruppe IV


Nr. 105. Michael Kristiansen og Michael Andersen, giver en 30. plads i gruppe IV


Chris Larsen og Toni Hansen som deltog i det parallelt kørende Rallye Monte Carlo Classic, der først startede mandag den 31. januar hvor de kørte samme etape som de historiske deltagere. De sluttede af med en lang, næsten direkte etape fra Valence til Monaco den 1. februar. Chris Larsen og Toni Hansen har, ligesom de historiske deltagere, haft en fantastisk oplevelse. Der er ikke en egentlig konkurrence for de klassiske kørere. De har dog nogle kontrolpunkter på ruten som de skal ramme på et forudbestemt tidspunkt, hvilket de gjorde nøjagtigt på rette tid.

Alt i alt er de danske deltagere i Rallye Monte Carlo Historique og Rallye Monte Carlo Classic tilfredse med deres indsats, selvom deltagerne i de historiske klasser selvfølgelig alle kørte efter en topplacering.

Presseteamet
Viggo Johansen,
rallypics.dk
________________________________________________________________________________

Foto: Emilie Weber Wellendorf og Torben Weber Andersen

Dagens vedlagte billeder:

1.
Jens Gandrup og Kristian er ankommet til havnen i Monaco
2.
Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen ude på dagens sidste etape

3.
Per Vilslev og Erik Andersen kørte deres bedste RMCH til dato

4.
Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard på en af de få brede veje i løbet

5.
Michael Kristiansen og Michael Andersen presser bilen rundt i et af de mange sving i løbet

6.
Chris Larsen og Toni Hansen på ruten på deres første etape i Drôme området

Dagens beretninger fra Monaco inden “De lange knives nat”

Dagens beretninger fra Monaco inden “De lange knives nat”

Der udsendes ikke pressemeddelelse i dag, men en afsluttende sammenfattende pressemeddelelse i morgen tidlig, omfattende tirsdagens tilløb til ”De lange knives nat”, som deltagerne er startet på fra kl. 21:00 i aften, samt selvfølgelig om nattens begivenheder i de mørke bjerge nord for Monaco.

Rapport fra de enkelte deltagere med deres oplevelser i dag, tirsdag d. 1. februar.

Jens Gandrup og Kristian Flensbak
”Vi har haft en fin dag i dag, hvor vores mål har passet betydeligt bedre end de har de seneste dag. Vi startede ud på pigdæk på den første specialstrækning, skiftede til vinterdæk på den anden, og sluttede af med at køre på slicks på den sidste. Det var et perfekt valg, da vi på den første kunne se at de der kørte på vinterdæk havde problemer. Vinterdækkene var også et godt valg på den anden strækning, og på den sidste var slicks det perfekte valg, specielt på de sidste 5 km hvor der var mange hårnålesving med tør asfalt. Nu skal vi have nogle timers hvil inden vi skal afsted, og håber så på at de andre synes at det er hårdere end vi gør, så vi kan avance yderligere på resultatlisten”.


Jens og Kristian har i dag kørt sig 5 pladser frem i generalklassementet fra en 25. plads til en 20. plads. De ligger på en 4. plads i gruppe IV.
____________________________________________________________

Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen
”Vi har i dag kørt tre specialstrækninger undervejs fra Valence til Monaco. Det er gået rigtigt fint, og vi har kørt tre perfekte og fejlfrie strækninger og en perfekt etape. Vi har fået en hulens masse strafpoint mere end vi gerne vil have, men vi kravler trods det lidt op ad ranglisten fra en placering som nr. 35 i går til nr. 29 i dag. Det er lidt frustrerende med de mange strafpoint, når man synes at have kørt fejlfrit. I aften og nat skal den så have gas på de to klassiske specialstrækninger i bjergene. Det bliver spændene at komme ud på disse legendariske strækninger, som Rally Monte Carlo kørerne har tæsket rundt på de sidste 100 år. Vi glæder os til udfordringerne i mørket, og håber at komme retur til Monaco med nogle gode slutplaceringer. Vi må se hvor det bærer hen.”


Kenneth og Otto avancerede i dag fra nr. 35 til nr. 29 i den samlede stilling, og ligger nr. 9 i gruppe II, som er for de lidt langsommere kørende biler.
____________________________________________________________

Kim Frandsen og Jan Østergaard
”Vi har kørt specialstrækning 13, 14 og 15 i dag, og har drøftet meget om de oplevelser vi har haft de seneste dage med tiderne og målene. Vi rettede os tidligt i morges efter ispiloternes tilbagemelding, og beholdt vores pigdæk fra i går på bilen. Det var et godt valg, for vi startede tidligt, og det var meget autentiske meldinger vi havde modtaget. Det blev en super sjov tur i Golfen, som er en god bil at køre i når det er glat. Et blev en rigtig fin tur på prøve 13, og vi rammer tiden rigtigt godt. Både samarbejdet mellem os i bilen, og vores strategi og held spillede ind. Vi fortsatte vores strategi hele dagen, og den viste sig at være rigtig. Vi er avanceret en hel del i den samlede stilling i dag, hvor vi er avanceret i hvert fald 20 pladser i forhold til i går. Nu må vi se hvad nattens strabadser på Col de Turini og Loda prøverne, som er løbets mest udfordrende. I forhold til sidste år, hvor vi kørte vores første løb sammen, har vi fået en ny gearkasse med en anden gearing i bilen. Det er en mærkbar forbedring, og vi glæder os til at komme op i mørket på de snoede veje”.


Kim og Jan er i dag avanceret fra en placering i det samlede regnskab som nr. 59 til nr. 40. I gruppe IV indtager de en 10. plads.
____________________________________________________________

Per Vilslev og Erik Andersen
var gået til køjs, da presseteamet nåede frem til Monaco. Det kan dog berettes, at de ifølge resultatlisten har, som de øvrige, haft en fin dag.


Per og Erik avanceret fra en 54. plads til nr. 42 på listen. I gruppe IV er de placeret på en 11. plads.
____________________________________________________________

Michael Kristiansen og Michael Andersen
”Vi startede ud på pigdæk i morges, men det var en fejl fra vores side. Vi startede sent i løbet, og inden vi kom ud på specialstrækningerne, stod solen højt på himlen, og den varslede sne var tøet, så det blev en hård tur for piggene i vores dæk. Vi har haft en god dag derude, og ligger nok placeret i feltet hvor vi kan forvente. Nu bliver det spændene i nat, hvor vi håber at kunne forbedre vores nuværende placering en del”.Michael og Michael kan kun være tilfredse. De er i dag avanceret fra en placering som nr. 133 ved starten i morges, til nu at ligge nr. 105 i den samlede stilling. De er nr. 31. i gruppe IV.
____________________________________________________________

Chris Larsen og Toni Hansen,

Chris Larsen kørte sin første tur i noget med navnet Rallye Monte Carlo, da han sammen med garvede Toni Hansen skulle deltage i det 5 Rallye Monte Carlo Classic. Chris Larsen siger om sin første oplevelse i de franske:
      ”For at få det hele med, var hernede nogle dage inden vi selv skulle køre, det klassiske løb, som er et løb udenfor konkurrence, men dog med nogle tider der skal overholdes i forhold til tidskontroller på etaperne.
        Det var en oplevelse at se de mange historiske biler som skulle deltage i Rallye Monte Carlo Historique, som startede tre dage inden vores klassiske rally. Der er en fantastisk stemning, og humøret er højt hos alle deltagerne, uanset hvordan det er gået dem på dagens etaper. I går, mandag, kørte vi de samme specialstrækninger som de historiske kører, og der fik jeg min ilddåb som chauffør, selvom vi kører uden at vi direkte konkurrerer.
        De første tre specialstrækninger havde været rigtigt fine at køre på, men da vi var på vej op mod dagens sidste specialstrækning, begyndte det at sne. Det tog til jo længere vi kom op ad bjerget, og vi kunne knapt se frem for os. På et tidspunkt begyndte vi at møde mange deltagere, som var på vej den modsatte vej, så vi blev enige om at vende om, da specialstrækningen helt sikkert var aflyst.
        På den tur ned ad bjerget fik vi så samtidig mulighed for teste hvor effektive vores pigdæk var i glat føre med meget sne. I dag, tirsdag har vi kørt en anden rute end de historiske biler, mest på gode landeveje, så det har været en rigtig hyggetur, men alligevel koncentreret fordi vi skal holde tiderne ved de forskellige tidskontroller. Toni havde ret inden vi kørte hjemmefra, hvor han sagde at jeg ville blive bidt af det. Jeg kommer igen næste år, måske i det rigtige Rallye Monte Carlo Historique”.

Chris Larsen og Toni Hansen har haft et par gode dage i Sydfrankrig, og har både i går og i dag kørt ruten perfekt, og ramt alle tidskontroller rettidigt. De kører ikke ”De lange knives nat”, men er garanteret til stede på havnen i Monaco når Rallye Monte Carlo Historique slutter sent natten mellem tirsdag og onsdag.

____________________________________________________________

Henrik Bjerregaard,
På havnen i Monaco fangede presseholdet sidste års vinder, Henrik Bjerregaard, som desværre måtte forlade løbet allerede på den første konkurrencedag. Henrik beretter:

”Vi havde en udmærket start på de første to specialstrækninger lørdag formiddag. Da vi skulle sætte gang i bilen på den tredje specailstrækning for at køre frem til start, gav det et knæk, og koblingskablet sprang et sted inde under bilen. Vi forsøgte at reparere, men kunne på et tidspunkt se, at vi ikke kunne nå at blive færdige indenfor tidsgrænsen. Vi måtte derfor kaste håndklædet i ringen og komme de tre hundrede kilometer til Monaco for at hente traileren og få bilen hentet hjem. Bilen er nu adskilt og er ved at blive klargjort til næste år, hvor vi giver det et nyt forsøg”.

                                                          Diverse håndværktøj og strips var ikke nok til at kunne reparere Henrik Bjerregaards Ford Escort RS2000 indenfor tidsrammen.
____________________________________________________________________________

Presseteamet
Viggo Johansen

Foto: Emlie Weber Wellendorf og Torben Weber Andersen

I dag ramte sneen Rallye Monte Carlo Historique, og medførte aflysning.

I dag ramte sneen Rallye Monte Carlo Historique, og medførte aflysning.

Den sidste dag i januar skulle blive den første dag med rigtig sne for deltagerne i årets Rallye Monte Carlo Historique. Efter tre fine specialstrækninger med to om formiddagen og en først på eftermiddagen, hvor der blev kørt i høj sol i bjergene i Drôme distriktet sydøst for Valence, måtte dagens sidste specialstrækning over passet Col de l’Echarasson aflyses på grund af for meget sne.

Denne specialstrækning er næsten hvert år med i løbet, og er frygtet af mange af deltagerne. Den er som oftest dækket af sne med en hård bund af is, og har i tidens løb kostet mange deltagere en ellers fin placering i løbet. Den frygt slap en stor del af deltagerne for i år, da mange biler sad fast på strækningen, som derfor måtte aflyses, og deltagerne sendes tilbage fra startstedet, og direkte i mål i Valence.

Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard havde en hård start på dagen, ikke ville starte efter nattens hvil. Jan måtte skubbe bilen ud af parc fermé, i halen af 10 biler der skulle starte før dem. Man må ikke reparere i parc fermé så det var en hård start på dagen. Ydermere var teamets servicebil kørt mod første specialstrækning, så de måtte kaldes tilbage for finde fejlen. Bilen kom i gang igen, men de har kæmpet med problemer hele dagen, og først ved sidste service før specialstrækning 12, som blev aflyst på grund af sne, fik de helt styr på fejlen.

Kim og Jan siger nærmest i kor: ”Ellers har vi dag eksperimenteret lidt med vores mål, som drillede i går. Vi har ikke rigtigt haft succes med vores eksperimenter, så vi ved stadig ikke hvad det er der driller. På trods af problemerne er vi glade, og har en god følelse. Løbet er jo ikke færdig endnu, og vi kæmper videre fra den plads vi ligger på som nr. 61. i løbet. Alt kan ske endnu. I går blev vi desværre fanget i en hastighedskontrol, hvor vi overskred hastigheden med en my, men måtte indkassere 500 ekstra strafpoint. Det kostede nok mindst 25 placeringer i den samlede stilling. Det kan vi jo kun takke egen ivrighed for”.

Per Vilslev og Erik Andersen har haft en dag, hvor de synes at alt kører godt. Per Vilslev: ”Vi kæmper dog stadig med tidsproblemet fra i går, men alt i alt en fin dag, selvom den sidste spændende specialstrækning med sne blev aflyst. Det er de gamle franskmænd i deres lave biler med sommerdæk, som vi må kæmpe med hver gang der er sne og de kører fast. Havde de ikke været der, havde vi sagtens kunnet køre igennem de 15-20 cm sne der lå. Vore ispiloter kom jo igennem uden problemer inden starten gik på strækningen”.

Per Vilslev og Erik Andersen kan i aften gå i seng med en god mavefornemmelse med en generel placering som nr. 54 af de 226 deltagere der er tilbage i løbet.

Michael Kristiansen og Michael Andersen har som de øvrige haft en god dag. ”Vi har ligesom nogle af de andre har eksperimenteret lidt med vores målegrej, da det stadig driller. Da vi kom til sidste specialstrækning, havde vi kort forinden fået vores pigdæk monteret, for nu skulle vi i sne. Desværre var den aflyst, så vi måtte en anden vej retur til Valence, og her fik vi så kørt i sne, og testet at pigdækkene virker i sne med isglat underlag. Resultatmæssigt er det gået okay, og vi ligger placeret i feltet som forventet”.

Michael Kristiansen og Michael Andersen er efter dagens strabadser nr. 134.

Fra Kristian Flensbak der er co-driver for faderen Jens Gandrup, lyder det: ”Vi var ikke helt tilfredse med gårsdagens resultater efter en ellers problemfri dag i bilen. Vi kiggede resultaterne igennem i aftes, og blev enige om at stiller vores ur lidt frem i dag, og køre efter det. Det hjalp lidt på afvigelserne og dermed resultaterne, som i dag har været hæderlige. Vi har i dag haft et fint flow i bilen, og er ærgerlige over at vi ikke kunne køre snekørsel på Col de l’Echarasson, da den strækning plejer at ryste en del rundt på placeringerne. Men sådan skulle det åbenbart ikke være i år. Vi vil fortsætte arbejdet i morgen, og vil så gøre alt for at holde kadencen”.

Efter de første gennemkørte 11 specialstrækninger ligger Jens Gandrup og Kristian Flensbak placeret som nr. 25.

Det er i skrivende stund ikke lykkedes at få en udtalelse fra Kennet Kruse Simonsen eller Otto Kristensen. Ifølge resultatlisten for dagen, ser det ud til at de har haft en god dag på pisterne. Dagens bedste resultat for Kenneth og Otto var en 8. plads på den 9. specialstrækning.
De slutter 4. dagen i RMCH af på en generel 35. plads efter de 11 gennemførte specialstrækninger.

For første gang er en dansk deltager med i Rallye Monte Carlo Classic, som i år køres for 5. gang. Chris Larsen og Toni Hansen kører løbet i Chris Larsens grønne Lotus Europe Twin Cam. I dag kørte de første etape af det to dage lange løb, som tirsdag eftermiddag slutter i Monaco. Der køres udenfor konkurrence, så det er en ren hyggetur de er ude på.

Toni Hansen sagde inden løbet: ”Det er 8. gang jeg er i Frankrig for at deltage i et Monte. Denne gang er det i Classic-løbet, og nu som co-driver. Jeg har de tidligere 7 gange deltaget som chauffør. Denne gang vil jeg læne mig tilbage i passagersædet og nyde naturen i det sydfranske, da vi deltager helt udenfor konkurrence”.

 

Efter dagens etape er det næsten uundgåelige sket for Classic-kørerne. Chris Larsen har fået stikket med Monte-bacillen, en sygdom som de fleste rammes af, når de deltager første gang. Det er sjældent, at første gang bliver sidste gang. Det har været en god dag for Lotus-teamet, selvom de også måtte vende om på grund af det kraftige snefald.

I morgen, tirsdag den 1. februar starter de første deltager fra Valence mod Monaco kl. 6:00. Første specialstrækning køres kl. 7:30. Første bil er i mål i Monaco kl. 15:10. Derefter er der pause indtil kl. 21:00, hvor den afsluttende etape med to vanskelige specialstrækninger i de høje bjerge nord for Monaco køres. ”De lange knives nat”, som denne afsluttende etape kaldes, køres på veje der er kendt som nogle af de mest udfordrende i det ”rigtige” Rallye Monte Carlo, som altid er tællende til verdensmesterskabet i rally. Den første bil på denne etape er i mål i Monaco kl. 01:30 natten til onsdag.

Presseteamet
Viggo Johansen,
rallypics.dk

Foto:
Emilie Weber Wellendorf og Torben Weber Andersen

Dagens vedlagte billeder:


Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard letter ben i en skarp kurve på en af dagens bjergetaper.


Det var en krævende dag på de franske bjergveje. Her presser Per Vilslev og Erik Andersen Kadett’en på vej op ad bjerget.


Michael Kristiansen og Michael Andersen deltager i år i deres andet Rallye Monte Carlo Historique.


Kenneth Kruse Simongsen og Otto Kristensen holder klar til start på SR10 i RMCH 2022.


Jens Gandrup og Kristian Flensbak holder her klar til start på den 9. specialstrækning i løbet


Chris Larsen og Toni Hansen kører deres første Rallye Monte Carlo Classic sammen i Chris Larsens fint polerede Lotus Europe Twin Cam.

Store udfordringer for deltagerne i Ardéche i dag

Store udfordringer for deltagerne i Ardéche i dag

Dagens fire specialstrækninger i Rallye Monte Carlo Historique blev kørt i det skønne Ardéche, som mang frankofile danskere kender. Ardéche er et bjergrigt område vest for Valence, som på denne årstid kan være meget krævende at køre i med både sne og is. I år viste både terrænet og vejret sig fra sin bedste side med både tørt og solrigt vejr hele dagen. Det var dermed ikke føret der voldte dem mange deltagere problemer.

De fleste deltagere havde lidt bekymringer i løbet af dagen, da de havde vanskeligt ved at får de mål de kørte efter til at passe med virkeligheden. Deltagerne beretter her fra dagens etape på sammenlagt ca. 370 km. hvoraf de 122 km var specialstrækninger hvor sekunderne tæller.

Kenneth Simonsen og Otto Kristensen
      Efter vore bremseproblemer i går, startede vi dagen med et serviceeftersyn så snart vi var kommet ud af parc fermé, hvor bilen har stået siden vi kom i mål i går, og hvor vi ikke må reparere på bilen. Vore servicefolk fik hurtigt lavet de nødvendige reparationer af vore bremser. De nødvendige reservedele var med venlig hjælp fra lokale skaffet i løbet af natten.
      Det var fint vejr fra morgenstunden og der var ikke udsigt til is og sne på dagens rute, så det var bare afsted. Vi synes at alt går godt. Vi gør det vi gerne vil, og ifølge vores måleudstyr ligger vi der på ruten hvor vi gerne vil, og der hvor vi ifølge vore beregninger skal. Desværre viser resultatlisten efter første specialstrækning noget andet, og vi får en del flere strafpoint end forventet. Vi kan ikke umiddelbart analysere hvor fejlen ligger, så vi kan ikke korrigere vores måde at køre på. Det billede går så igen resten af dagen. Vi kan se, at det ikke kun er os der har problemerne.
      Vi kører efter en rutebog vi selv har været med til at opmåle og producere, men det er tilsyneladende ikke den vi kan give skylden. Mange kører efter andre rutebøger, og de ser ud til at have de samme problemer, så de kørere vi ellers normalt sammenligner os med får også betydeligt flere strafpoint end normalt når føret er som det har været i dag med kun lidt sne eller is.
       I det store hele har det været en rigtig god dag, men vi undrer os over tiderne, og sad på de sidste specialstrækninger og smågrinede lidt af, at nu fik vi nok 1.000 strafpoint igen, selvom vi mente at køre perfek. Vi skal nu hjem på hotelværelset og analysere hvad det skyldes. De kørere vi taler med omkring os undrer sig alle over hvor alle de strafpoint vi alle får kommer fra.
       Løbet er delt op i to klasser, en high-speed klasse og en low-speed klasse. Vi kører i low-speed klassen, og starter i den klasse som 8. bedste bil, hvilket er et rigtigt fint udgangspunkt til resten af løbet. Generelt ligger vi som nr. 45, så det er okay, alt taget i betragtning.

Kim Frandsen og Jan Østergaard
      Vi kan dele dagen op i flere kategorier. Det er gået rigtigt fint med bilen og samarbejdet i bilen. Det har hele dagen været nogle rigtigt spændende specialstrækninger. Vi fik inden starten meldinger fra vore ispiloter om lidt is og sne, men valgte at køre på vores almindelige vinterdæk, og det viste sig at være det rigtige valg. Den første specialstrækning i morges, SR5, var en rigtig hård udfordring, hvor man skulle holde speederkablet stramt, og virkelig være koncentreret fra start. Vi kom fint igennem strækningen, og havde en rigtig god fornemmelse i kroppen efter etapen.
       Det skulle dog vises sig, at vores fornemmelse ikke helt stemte overens med de resultater vi efterfølgende så på resultatlisten. Det samme er sket for mange af de andre deltagere, så der er lige noget vi skal have analyseret på.
       Vi er ikke helt tilfredse med de mål vi har kørt efter i dag, så vi improviserede lidt på den sidste specialstrækning for at forsøge et eller andet, så vi kunne undgå for mange strafpoint. Vi prøvede at korrigere rutebogens mål med nogle meter, ud fra de resultater vi kunne se på dagens første specialstrækninger, men det er vanskeligt at køre efter. Det gav dog resultat, så vi kom i mål som bedste danske bil på en 21. plads på dagens sidste specialstrækning. Vi slutter i dag på en generel placering som nr. 72 efter de fire specialstrækninger.

Michael Kristiansen og Michael Andersen
       Vi fik en hård start på den 43 km lange specialstrækning, hvor vejforløbet gjorde at vi virkeligt vågnede op. Vi har ikke haft de voldsomme fejl undervejs, og vi er ikke kørt forkert. Vi synes at det er gået rigtigt godt, og vi havde undervejs en god fornemmelse. Vi har kørt hele dagen på almindelige vinterdæk, hvilket var det rigtige valg i dag, hvor vi mødte meget få strækninger hvor det var glat.
       Desværre ramte vi et kæmpe trafikkaos på den sidste transportetape mod den sidste tidskontrol. Det betød at vi kom en halv time for sent til kontrollen, og indkasserede en masse strafpoint, som påvirker resultatet. Vi vil nu forsøge om vi kan få kompenseret for noget af det tabte, men vi forventer ikke at de er lydhøre overfor det.

Per Vilslev og Erik Andersen,
        Isnoterne i morges sagde stort set tørre veje, så vi valgte at køre ud på nye vinterdæk, hvilket var et godt valg. Det har været nogle gode specialstrækninger at køre, men når vi ser på vore resultater, hænger det ikke helt sammen. Vi kan ikke finde ud af hvad der er galt, men et eller andet stemmer ikke helt, da de deltagere vi normalt sammenligner os med, stort set har lignende afvigelser. I morgen starter vi som nr. 72. 
        Vi håber så på at vi, sammen med de øvrige danske deltagere, i aften kan finde en løsning på hvad vi gør for at få vores mål til at passe bedre med det løbsledelsen havde tænkt sig. Hverken vi eller de øvrige danske deltagere kan lige regne ud hvor de afvigelser vi har stammer fra, men vi må forsøge et eller andet til de kommende dage.

Desværre lykkedes det af tidsmæssige årsager ikke at få et slutinterview med det sidste af de danske hold, Jens Gandrup og Kristian Flensbak. Hvis man ser på dagens resultater, er de kommet bedst igennem dagen. De slutter sammenlagt som nr. 29 efter dagens etape. I morgen starter de ud som nr. 55 efter lørdagens kvalifikation.

Rallye Monte Carlo Historique 2022 fortsætter i morgen, mandag den 31. januar med yderligere fire specialstrækninger af de i alt 17 der er i løbet. Der køres i morgen i Drôme distriktet, som ligger øst for Valence, hvor der både er start og mål på den ca. 470 km lange etape.

Mandag er også dagen hvor et rally for klassiske biler kobler sig på løbet. Rallye Monte Carlo Classic 2022 er den 5. klassiske udgave af løbet. Ingen danskere har tidligere deltaget i løbet, men i år har Toni Hansen og Chris Larsen, begge fra Horsens, tilmeldt sig løbet i Chris Larsens fine Lotus Europe Twin Cam. Toni Hansen er en gammel rotte i Rallye Monte Carlo Historique regi. Han har sammen med Per Brodersen som co-driver deltaget syv gange i det historiske løb, med en 4. plads som bedste placering i 2019. Nu er tiden kommet til den klassiske del af løbet, og denne gang bliver det i co-driver sædet.

Rallye Monte Carlo Classic er ikke et konkurrence-løb. Deltagerne kører mandag den samme rute som deltagerne i det historiske rally i Drôme området øst for Valence, med start og mål i Valence. Tirsdag kører de så en direkte rute til Monaco, med start i Valence, hvor deltagerne i det historiske rally kører yderligere fire specialstrækninger i Provence.

De danske deltageres generelle placering  i Rallye Monte Carlo Historique efter de første 8 specialstrækninger er:

Start nr. 126, Jens Gandrup og Kristian Flensbak ligger nr. 26
Start nr. 268, Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen ligger nr. 45
Start nr. 159, Per Vilslev og Erik Andersen ligger nr. 57
Start nr. 157, Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard ligger nr. 72
Start nr. 215, Michael Kristiansen og Michael Andersen ligger nr. 128

Presseteamet
Viggo Johansen,
rallypics.dk

Foto: Emilie Weber Wellendorf og Torben Weber Andersen

Dagens billeder:

Jens Gandrup (th) og Kristian Flensbak er en velgennemført etape i Ardéche søndag den 30. januar


Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen er atter kørende efter deres bremseproblemer tidligere i løbet


Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard kæmper her med at holde tiden på en specialstrækning


Per Vilslev og Erik Andersen har fået godt gang i den gul-sorte Opel Kadett GSE


Michael Kristiansen og Michael Andersen har haft en god dag på de snoede veje i Ardéche


Chris Larsen og Toni Hansen tester her Chris Larsens Lotus Europe Twin Cam inden det går løs i morgen
___________________

En hektisk dag er slut for de danske deltagere i Rallye Monte Carlo Historique 2022.

En hektisk dag er slut for de danske deltagere i Rallye Monte Carlo Historique 2022.

En hektisk dag er slut for de danske deltagere i Rallye Monte Carlo Historique 2022.

Alpes-Maritimes, Provence-Alpes-Côte d‘Azur, Alpes-de-Haute-Provence og Drôme er nogle af de franske depardementer som mange danskere kender fra sommerferien. I går, fredag den 28. januar kørte de danske deltagere igennem det smukke område, da de kørte fra deres startbyer til Monaco. I dag, lørdag den 29. januar genså de området, dog i en lidt mere intens udgave. De første fire specialstrækninger i årets Rallye Monte Carlo Historique blev i dag kørt på nogle af de mest udfordrende vejstrækninger der findes i de nævnte depardementer,

Første specialstrækning, SR1, på 15,39 km gik fra den lille flække Thorenc over Col de Bleine (1439 m) til St. Auban – en flot naturmæssig oplevelse med høje bjerge naturtunneller og stejle klipper langs vejen. Bedste danske bil på Col de Bleine-etapen var start nr. 157, Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard som nr. 36 med blot 40 strafpoint. Dvs. at de har en fejlmargin på blot 4 sekunder på hele etapen. At det blot rækker til en plads som nr. 36 vidner om den hårde konkurrence der er i feltet. På plads nr. 61fulgte Per Vilslev og Erik Andersen på SR 1.

På anden specialstrækning, SR 2 på knapt 14 km, som gik fra La Gendronne over Col des Aires (649m) på nordsiden af cykelrytternes frygt, Mont Ventoux, til mål i den lille charmerende by Eygaliers, med blot ca. 100 indbyggere var vejene knapt så udfordrende med flere flade strækninger. Bedste danske bil på SR 2 var Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen som nr. 46. Igen kunne Per Vilslev og Erik Andersen snuppe en næstbedste placering af de danske biler, som nr.76.

Fra Eygaliers gik dagens rute ad småveje langs Napoleonsruten til dagens 3. udfordring, SR 3, den i Rallye Monte Carlo Historique regi, velkendte etape over Col de Perty. På Col de Perty-etapen på 30,25 km er der næsten altid sikkerhed for sne og glatte veje. Etapen kan være en af de store udfordringer med mange hårnålesving og store stigninger, som kræver sin chauffør. Bedst placerede danske bil på SR 3 blev far og søn teamet, Jens Gandrup Jørgensen og Kristian Flensbak Jørgensen på en placering som nr. 110 med Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard midt i feltet på en placering som nr. 145. På denne specialstrækning var Kim og Jan uheldige med at komme til at køre flere kilometer bag ældre Renault med et par ældre herrer, som ikke havde tænkt sig at give plads. Det koster på tiden, når man ikke kan overholde den krævede gennemsnitshastighed. Hvert sekund man passerer en af de hemmelige GPS-styrede tidskontroller enten for sent eller for tidligt, giver 10 strafpoint. Det kunne i dette tilfælde ses på resultatet, da de her rammer sammenlagt 52 sekunder ved siden af det ukendte antal kontroller, og scorer i alt 520 strafpoint.

Desværre blev SR 3 skæbnesvanger for sidste års vindere Henrik Bjerregaard og Mirek Svêc, som måtte udgå efter at have kæmpet med en defekt kobling. Det var ikke muligt at reparere bilen og komme videre.

Henrik og Mirek var ikke de eneste der fik problemer på førstedagen. Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen måtte tage en længere pause med bilen på donkraften. Noget begyndte at rasle, og den kunne ikke bremse som den skulle. Det viste sig at boltene til den ene bremsekaliber havde løsnet sig, og var tæt på at falde af. Gamle biler kan være trætte. Det blev fikset med en nødreparation, og det lykkedes at få bilen i mål. En stafet blev sendt i byen efter nye reservedele, som først lander i morgen tidlig, så de kan færdiggøre reparationen umiddelbart efter starten. Ifølge Kenneth Kruse Simonsen er humøret dog stadig højt i teamet, de er glade, de første specialstrækninger i dag gik perfekt, og de satser på at få den fine aldrende Lancia med til mål i Monaco.

Michael Kristiansen og Michael Andersen svarer på spørgsmålet om de har haft en god dag. Nej, det har været en dårlig dag. Efter den første specialstrækning strejkede vores måleudstyr, som vi jo er totalt afhængige af i sådan et løb. Vi har kørt de efterfølgende tre specialstrækninger sådan lidt efter gehør på gammeldags vis. Det har helt sikkert givet en ordentlig omgang strafpoint. Lige på de sidste kilometer af den sidste specialstrækning fik vi dog systemet til at virke igen, så nu håber vi at vi får en problemfri dag i morgen.

Heldigvis er der også nogle der har haft en god dag. Per Vilslev udtaler: ”Det har været en god dag med tørre veje, ja nærmest sommervejr, og så har vi brudt en ond cirkel. I de tidligere år har der hvilet en ond cirkel over os. Det første år vi deltog fik vi af ukendt grund 6.000 strafpoint på kvalifikationsruten, og de to efterfølgende år ikke mindre end 20.000 strafpoint på grund af nogle banale fejl. Det har vi i hvert fald ikke fået i år, så vi ligger lunt i svinget til det videre løb”.

Dagens sidste udfordring, SR 4, var i ukendt terræn, da RMCH-organisationen her havde fundet en helt ny vejstrækning mellem byerne Sainte-Jalle og Rémuzat, en 16,58 lang udfordrende vejstrækning, igen med smalle veje og et stort antal sving. Det er generelt sjældent, at man på specialstrækningerne ser vejstykker der går lige ud mere end 100 meter. Der skal hænges i hele dagen for at kunne holde den gennemsnitsfart som er angivet – ofte 50 km/t.

Bedste danske bil på SR 4 var bemandet med Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen, som med en placering som nr. 12 med blot 20 strafpoint beviste at bilen atter kunne køre problemfrit trods nødreparationerne. De blev efterfulgt af og Per Vilslev og Erik Andersen som nr. 46, og Jens Gandrup og Kristian Flensbak lige efter som nr. 48.

Alt i alt har det været en udfordrende dag for TEAM FYNSKE BANK DANMARKS deltagende biler. En udgået, tekniske problemer med flere biler, og vanskelig passage af langsomt kørende biler på sekundetaperne. Trods det er der optimisme at spore blandt de fem danske biler der stadig er med i løbet. Det er jo kun lige begyndt, som en af kørerne sagde, og der er stadig tre dage og en nat tilbage inden det hele slutter på toppen af Col de Turini natten til onsdag i næste uge.

I den samlede stilling ser placeringerne efter dag 1 således ud:

 

Placering som nr. 49 – Start nr. 268, Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen
Placering som nr. 61 – Start nr. 126, Jens Gandrup og Kristian Flensbak
Placering som nr. 75 – Start nr. 157, Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard
Placering som nr. 78 – Start nr. 159, Per Vilslev og Erik Andersen
Placering som nr. 138 – Start nr. 215, Michael Kristiansen og Michael Andersen

I morgen, søndag den 30. januar køres 2. kvalifikationsetape i Ardéche øst for Valence. Her køres atter fire specialstrækninger. Første bil starter kl. 07:00 inden den første specialstrækning på 42 km starter kl. 08:00 fra byen La Croze.


Presseteamet
Viggo Johansen,
rallypics.dk


Foto: wellendorffoto – Emilie Weber WellendorfKenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen havde udfordringer inden SR 4, men kom i gang igen.


Jens Gandrup og Kristian Flensbak nyder naturen i Provence.


Både bil og mandskab skal serviceres i de få pauser der er mulighed for at holde på en lang dag – her serviceres Kim Frandsens Golf GTI.


Per Vilslev og Erik Andersen var i godt humør hele dagen, og synes nærmest at det var blevet sommer.


Michael Kristiansen og Michael Andersen sendes her ud på dagens lange etape fra Monaco til Valence


Sidste års vindere Henrik Bjerregaard og Mirek Svêc måtte desværre trække sig fra løbet i dag på grund af defekt kobling

Den indledende runde i Rallye Monte Carlo Historique 2022 er nu overstået for de danske deltagere.

Den indledende runde i Rallye Monte Carlo Historique 2022 er nu overstået for de danske deltagere.

Efter lange tilkørselsetaper på henholdsvis 1.140 km fra Bad Homburg i Tyskland og 950 km fra Reims i Frankrig, er de danske deltagere i Rallye Monte Carlo Historique nu nået til Monaco. Presseholdet mødte dem ved den sidste tidskontrol i St. André des Alpes, for at få en situationsberetning direkte fra deltagerne inden de skulle køre de sidste 123 km til Monaco, og hurtig finde deres hotel for at få en god nats søvn ovenpå det sidste døgns udfordringer. Vi fik en snak med hvert af TEAM FYNSKE BANK DANMARKS deltagere.

Henrik Bjerregaard og Mirek Svéc, start nr. 1
Det har været en rigtig hård nat, med konstant nedbør fra vi startede i Reims, til vi var nede omkring Sisteron, hvor det blev en blanding tåge, frost, sort is på vejen og usigtbart vejr. Man bliver helt bims i hovedet af at have vinduesviskerne kørende i så mange timer. Ca. halvvejs mellem Reims og Sisteron blev det spejlglat, og vi havde vanskeligt ved at holde tiden. Vi var ofte nede at køre omkring 20 km/t, og vores servicevogn så flere biler der var røget i grøften. Det var noget at det værste føre jeg har oplevet i RMCH. Vi har tidligere haft meget sne, og det kan man forholde sig til. Ren is er derimod en stor udfordring, da det næsten er umuligt at holde bilen på vejen. Det har derfor været en nat helt uden søvn, da der ikke har været tid til det. Nu glæder vi os blot til at komme det sidste stykke til Monaco og få nogle timers søvn.


Start nr. 1, Vinderne af RMCH i 2020, Henrik Bjerregaard og Mirek Svéc er her set på
tilkørselsetapen fra Reims til Monaco

Per Vilslev og Erik Andersen, start nr 159
Vi startede ca. kl. 20.00 i Reims, og har haft en fin tur ned igennem Frankrig til St. André des Alpes. Dog har vi haft lidt problemer med en fremmed lyd fra det ene forhjul. Hver gang vi skal dreje til venstre, skal jeg bremse samtidig for at lyden forsvinder. Det er jo ikke holdbart i længden, og kan måske udvikle sig. Så det må vores servicefolk have set på inden vi kører videre. Desuden har vi haft en kølerslange, som hoppede af, men den kunne jo nemt monteres igen. Det har det meste af natten været utroligt glat, så glat at når man trykkede på bremsen, så vidste man ikke helt om bilen bare fortsatte eller stoppede, så vi har da kørt sidelæns et par gange. Vi har heldigvis ikke set nogle deltagere i løbet, som har været kørt af vejen, men set nogle stykker som har holdt med tekniske problemer.


Start nr. 159, Per Vilslev og Erik Andersen nøde solens stråler på de sidste kilometer af
tilkørselsetapen fra Reims til Monaco

Jens Gandrup Jørgensen og Kristian Flensbak Jørgensen, start nr. 126
Vi startede i Bad Homburg i Tyskland ved 14- tiden, og var allerede godt nede i Frankrig da det begyndte at blive glat. De fire biler der startede i Reims fik mere glæde af både tåge, regn og sort is på hele turen. Vi var i så god tid ved den første kontrol i Langres, at vi kunne booke ind på et hotel og få 5-6 timers søvn, inden vi skulle videre mod Monaco. Det var en kæmpe fordel på den første halvdel af ruten. Fra Langres og længere sydover blev det glat mange steder. Vi havde nok, på grund af at vi havde sovet, mere energi til at håndtere det, end dem der havde haft tåge, regn og glat føre hele vejen. Indtil videre går det rigtigt fint, vi er ved godt mod, og nu mangler vi blot det sidste korte stykke til Monaco, inden bilen stilles i parc fermé, og vi kan få nogle timers søvn.


Start nr. 126, Jens Gandrup og Kristian Flensbak ankommer her til sidste tidskontrol
i St. Andre les Alpes, 125 km fra Monaco.

Michael Kristiansen og Michael Andersen, start nr. 215
Vi har haft en forholdsvis god tur, indtil vi undervejs løb ind i et længere stykke med ren sort is, uden at ane det. Først troede vi at vi var punkteret, men kunne så se at det måtte være en 4-hjulspunktering vi var i gang med. Bilen skred bare derudaf, så det var bare om at tage det roligt. Vi har større problemer med vores servicevogn, som tilsyneladende har brændt motoren af. Lige nu ved vi ikke hvordan vi løser det problem, og vi ved rent faktisk ikke nøjagtigt hvor de er. De har dog fundet et værksted, hvor de måske kan finde en løsning på problemet.
Bortset fra det, så går det vældigt godt. Det eneste problem vi har haft til nu, er en sprinklerdysse som var monteret skævt. Det er jo til at løse. Det har været en hård nat uden søvn. Da vi først var færdige med den sorte is, startede franskmændene noget rimtåge op i stedet for, hvilket resulterede i rimglatte veje. Det er dog knapt så glat som ren sort is. Alt forsvandt i en hvid tågemur så det tærede voldsomt på koncentrationsevnen. Nu står vi så her i St. André des Alpes i højt solskin og uden servicevogn. Vi nu skal videre til Monaco. Vi håber at de får servicebilen i gang igen, og kan møde op med vores tøj og tandbørster inden vi skal til køjs.


Start nr. 215, Michael Kristiansen og Michael Andersen glæder sig til at se dyner,
når de efter en lang nat har kørt de sidste km til Monaco.

Kim Frandsen og Jan Østergaard, start nr. 157
Vi har haft en god tur fra Reims til Sydfrankrig, men det har været en lang nat. Vi er godt slidte nu efter en nat med regn, tåge og meget glatte veje. Nu går dialogen på hvad vi gør i morgen, når vi skal ud på de første fire specialstrækninger hvor sekunderne tæller. Hvilke dæk skal vi køre på? Det er vanskelige beslutninger der skal tages inden vi starter i morgen tidlig. Vi kørte i sne i nat, og nu her i St. Andre des Alpes er det 12 grader, så hvad skal vi vælge at starte ud på i morgen? Vi venter nok med den beslutning til vi ser hvad ispiloterne melder ud i morgen, når de har kørt den første specialstrækning igennem. Lige nu er vi så trætte, at der kun er tre ord i tankerne – en god seng. Vi er brugte, men det ved vi at man vil være, da tilkørselsetaperne er altid en udfordring. Vi kører jo stort set et døgn uden længere pauser.


Start nr. 157, Kim Kjærsgaard Frandsen og Jan Østergaard er her ude på dagens sidste km
fra St. Andre les Alpes til Monaco.

Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen, start nr. 268
Vores tur ligner Jens og Kristians – vi startede samme sted i Bad Homburg i Tyskland, og har haft rigtig god til at nå frem til kontrollerne undervejs. De biler der startede i Reims haft større udfordringer. Vi havde inden kontrollen i Langres mulighed for at sove nogle timer i bilen. Her har vi noget der efterhånden er blevet en tradition, da vi har fundet et sted hvor vi hos en autoforhandler kan parkere under et halvtag, Det betyder at et eventuelt regnvejr ikke holder os vågne ved at piske på taget men også at vi slipper for at skrabe is af bilen og rense den for sne, hvis det skulle blive rigtig vinter i løbet af natten. Det meste af turen har været sådan noget snavsvejr med tåge, regn og glatte veje. Her til morgen og i formiddag har det til gengæld været fantastisk flot vejr, og vi har nydt turen i den flotte natur fra solen stod op. Nu skal vi bare køre det sidste korte stykke til Monaco, og så have noget søvn inden det rigtigt går løs med konkurrencen i morgen.


Start nr. 268, Kenneth Kurse Simonsen og Otto Kristensen nødt den flotte tur og
de små byer i Provence undervejs til Monaco

I morgen bliver det alvor.
Første bil starter kl. 06:00 fra Monaco, for at bevæge sig ud på en 475 km lang rute op gennem Sydfrankrig med etapemål i Valence. Undervejs har de sammenlagt 75 km specialstrækninger fordelt på fire strækninger af de mest udfordrende veje i området.

Første bil er i mål i Valence kl. ca. 17:00.


Presseteamet
Viggo Johansen,
rallypics.dk

Fotos:
wellendorffoto
Emilie Weber Wellendorf
Torben Weber Andersen

 

Top
Share This