Lørdag den 25. januar, havde fem af de seks danske deltagere i verdens største historiske rally, Rally Monte Carlo Historique 2020, for 3. gang valgt Assens i forbindelse med deres pre-start, hvilket fik bymidten og torvet til at summe af lyden af både historiske rallybiler, klassiske biler, amerikanerbiler og af stemmerne fra det talrigt fremmødte publikum.
 

Imellem kl. 10:00 og 14.00, var der stor aktivitet med åbne motorhjælme og snak med deltagerne fra Team Fynske Bank Danmark, som er det teamnavn de danske deltagere kører som i løbets holdkonkurrence. Underholdningen var i top for både børn og voksne. Syngedrengene fra Assens underholdt med populære danske sange. På torvet og i Østergade var der udstilling af mere end 20 ældre biler, som for de flestes vedkommende deltager i en eller anden form for motorløb.

For de mange fremmødte børn var der aktiviteter hele dagen. Børnehaven Gustavsminde stillede op med en krævende moon-car bane, hvor deltagerne både fik diplom og en lille legetøjsbil for velgennemført kørsel i en af den flot dekorerede nye moon-cars.

I den tidligere KIWI forretning, havde LEGO stillet byggeklodser og flotte præmier til rådighed for en stor LEGO byggekonkurrence med temaet ”byg en rallybil”. På spejdernes stand var der varm kakao. På Fynske Banks stand, kunne man nyde en kop rygende varm kaffe, og hos Vin Specialisten på torvet var der vinsmagning.

Kl. 13.30 sendte borgmester Søren Steen Andersen, med to minutters mellemrum, bilerne afsted på en præsentationstur igennem byen, inden de i løbet af ugen vender næsen sydpå til Reims i Frankrig. Fra Reims starter de fredag aften, den 31. januar. De har derfra ca. 2.700 km koncentreret kørsel foran sig, inden de om natten imellem den 4. og 5. februar er i mål i Monaco.

Med stor applaus fra de mange tilskuere, blev deltagerne sendt ud på årets største eventyr med 315 deltagere fra hele verden.

Presseteamet
Viggo Johansen, rallypics.dk