Der udsendes ikke pressemeddelelse i dag, men en afsluttende sammenfattende pressemeddelelse i morgen tidlig, omfattende tirsdagens tilløb til ”De lange knives nat”, som deltagerne er startet på fra kl. 21:00 i aften, samt selvfølgelig om nattens begivenheder i de mørke bjerge nord for Monaco.

Rapport fra de enkelte deltagere med deres oplevelser i dag, tirsdag d. 1. februar.

Jens Gandrup og Kristian Flensbak
”Vi har haft en fin dag i dag, hvor vores mål har passet betydeligt bedre end de har de seneste dag. Vi startede ud på pigdæk på den første specialstrækning, skiftede til vinterdæk på den anden, og sluttede af med at køre på slicks på den sidste. Det var et perfekt valg, da vi på den første kunne se at de der kørte på vinterdæk havde problemer. Vinterdækkene var også et godt valg på den anden strækning, og på den sidste var slicks det perfekte valg, specielt på de sidste 5 km hvor der var mange hårnålesving med tør asfalt. Nu skal vi have nogle timers hvil inden vi skal afsted, og håber så på at de andre synes at det er hårdere end vi gør, så vi kan avance yderligere på resultatlisten”.


Jens og Kristian har i dag kørt sig 5 pladser frem i generalklassementet fra en 25. plads til en 20. plads. De ligger på en 4. plads i gruppe IV.
____________________________________________________________

Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen
”Vi har i dag kørt tre specialstrækninger undervejs fra Valence til Monaco. Det er gået rigtigt fint, og vi har kørt tre perfekte og fejlfrie strækninger og en perfekt etape. Vi har fået en hulens masse strafpoint mere end vi gerne vil have, men vi kravler trods det lidt op ad ranglisten fra en placering som nr. 35 i går til nr. 29 i dag. Det er lidt frustrerende med de mange strafpoint, når man synes at have kørt fejlfrit. I aften og nat skal den så have gas på de to klassiske specialstrækninger i bjergene. Det bliver spændene at komme ud på disse legendariske strækninger, som Rally Monte Carlo kørerne har tæsket rundt på de sidste 100 år. Vi glæder os til udfordringerne i mørket, og håber at komme retur til Monaco med nogle gode slutplaceringer. Vi må se hvor det bærer hen.”


Kenneth og Otto avancerede i dag fra nr. 35 til nr. 29 i den samlede stilling, og ligger nr. 9 i gruppe II, som er for de lidt langsommere kørende biler.
____________________________________________________________

Kim Frandsen og Jan Østergaard
”Vi har kørt specialstrækning 13, 14 og 15 i dag, og har drøftet meget om de oplevelser vi har haft de seneste dage med tiderne og målene. Vi rettede os tidligt i morges efter ispiloternes tilbagemelding, og beholdt vores pigdæk fra i går på bilen. Det var et godt valg, for vi startede tidligt, og det var meget autentiske meldinger vi havde modtaget. Det blev en super sjov tur i Golfen, som er en god bil at køre i når det er glat. Et blev en rigtig fin tur på prøve 13, og vi rammer tiden rigtigt godt. Både samarbejdet mellem os i bilen, og vores strategi og held spillede ind. Vi fortsatte vores strategi hele dagen, og den viste sig at være rigtig. Vi er avanceret en hel del i den samlede stilling i dag, hvor vi er avanceret i hvert fald 20 pladser i forhold til i går. Nu må vi se hvad nattens strabadser på Col de Turini og Loda prøverne, som er løbets mest udfordrende. I forhold til sidste år, hvor vi kørte vores første løb sammen, har vi fået en ny gearkasse med en anden gearing i bilen. Det er en mærkbar forbedring, og vi glæder os til at komme op i mørket på de snoede veje”.


Kim og Jan er i dag avanceret fra en placering i det samlede regnskab som nr. 59 til nr. 40. I gruppe IV indtager de en 10. plads.
____________________________________________________________

Per Vilslev og Erik Andersen
var gået til køjs, da presseteamet nåede frem til Monaco. Det kan dog berettes, at de ifølge resultatlisten har, som de øvrige, haft en fin dag.


Per og Erik avanceret fra en 54. plads til nr. 42 på listen. I gruppe IV er de placeret på en 11. plads.
____________________________________________________________

Michael Kristiansen og Michael Andersen
”Vi startede ud på pigdæk i morges, men det var en fejl fra vores side. Vi startede sent i løbet, og inden vi kom ud på specialstrækningerne, stod solen højt på himlen, og den varslede sne var tøet, så det blev en hård tur for piggene i vores dæk. Vi har haft en god dag derude, og ligger nok placeret i feltet hvor vi kan forvente. Nu bliver det spændene i nat, hvor vi håber at kunne forbedre vores nuværende placering en del”.Michael og Michael kan kun være tilfredse. De er i dag avanceret fra en placering som nr. 133 ved starten i morges, til nu at ligge nr. 105 i den samlede stilling. De er nr. 31. i gruppe IV.
____________________________________________________________

Chris Larsen og Toni Hansen,

Chris Larsen kørte sin første tur i noget med navnet Rallye Monte Carlo, da han sammen med garvede Toni Hansen skulle deltage i det 5 Rallye Monte Carlo Classic. Chris Larsen siger om sin første oplevelse i de franske:
      ”For at få det hele med, var hernede nogle dage inden vi selv skulle køre, det klassiske løb, som er et løb udenfor konkurrence, men dog med nogle tider der skal overholdes i forhold til tidskontroller på etaperne.
        Det var en oplevelse at se de mange historiske biler som skulle deltage i Rallye Monte Carlo Historique, som startede tre dage inden vores klassiske rally. Der er en fantastisk stemning, og humøret er højt hos alle deltagerne, uanset hvordan det er gået dem på dagens etaper. I går, mandag, kørte vi de samme specialstrækninger som de historiske kører, og der fik jeg min ilddåb som chauffør, selvom vi kører uden at vi direkte konkurrerer.
        De første tre specialstrækninger havde været rigtigt fine at køre på, men da vi var på vej op mod dagens sidste specialstrækning, begyndte det at sne. Det tog til jo længere vi kom op ad bjerget, og vi kunne knapt se frem for os. På et tidspunkt begyndte vi at møde mange deltagere, som var på vej den modsatte vej, så vi blev enige om at vende om, da specialstrækningen helt sikkert var aflyst.
        På den tur ned ad bjerget fik vi så samtidig mulighed for teste hvor effektive vores pigdæk var i glat føre med meget sne. I dag, tirsdag har vi kørt en anden rute end de historiske biler, mest på gode landeveje, så det har været en rigtig hyggetur, men alligevel koncentreret fordi vi skal holde tiderne ved de forskellige tidskontroller. Toni havde ret inden vi kørte hjemmefra, hvor han sagde at jeg ville blive bidt af det. Jeg kommer igen næste år, måske i det rigtige Rallye Monte Carlo Historique”.

Chris Larsen og Toni Hansen har haft et par gode dage i Sydfrankrig, og har både i går og i dag kørt ruten perfekt, og ramt alle tidskontroller rettidigt. De kører ikke ”De lange knives nat”, men er garanteret til stede på havnen i Monaco når Rallye Monte Carlo Historique slutter sent natten mellem tirsdag og onsdag.

____________________________________________________________

Henrik Bjerregaard,
På havnen i Monaco fangede presseholdet sidste års vinder, Henrik Bjerregaard, som desværre måtte forlade løbet allerede på den første konkurrencedag. Henrik beretter:

”Vi havde en udmærket start på de første to specialstrækninger lørdag formiddag. Da vi skulle sætte gang i bilen på den tredje specailstrækning for at køre frem til start, gav det et knæk, og koblingskablet sprang et sted inde under bilen. Vi forsøgte at reparere, men kunne på et tidspunkt se, at vi ikke kunne nå at blive færdige indenfor tidsgrænsen. Vi måtte derfor kaste håndklædet i ringen og komme de tre hundrede kilometer til Monaco for at hente traileren og få bilen hentet hjem. Bilen er nu adskilt og er ved at blive klargjort til næste år, hvor vi giver det et nyt forsøg”.

                                                          Diverse håndværktøj og strips var ikke nok til at kunne reparere Henrik Bjerregaards Ford Escort RS2000 indenfor tidsrammen.
____________________________________________________________________________

Presseteamet
Viggo Johansen

Foto: Emlie Weber Wellendorf og Torben Weber Andersen