DATO: 3. Januar, 2018

Hele syv danske rally-mandskaber deltager i Rally Monte Carlo Historique 2018.

Torsdag den 1. februar, flages verdens største historiske rally, Rallye Monte Carlo Historique i gang. I 2018 udgaven er der 314 historiske biler på startlisten, her i blandt syv danske mandskaber.

Deltagerne starter fra så geografisk forskelligt beliggende byer som Glasgow, Oslo, Bad Homburg, Reims, Barcelona og Monte Carlo. Fra startbyerne kører de en tilkørselsrute, inden de lørdag den 3. februar samles i den lille franske by Bourgoin Jallieu, tæt på Grenoble i regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Herfra starter det egentlige Rally Monte Carlo Historique kl. 07.00, hvor den første af de 314 deltagere sendes ud på ruten.

Der kæmpes om både individuelle placeringer, men også om holdmesterskabet, hvor de danske kørere deltager som TEAM FYNSKE BANK DANMARK. De danske deltagere har valgt at starte fra henholdsvis Bad Homburg i Tyskland, og Reims i Frankrig, og tjekker ind i løbet som beskrevet herunder.

Fredag den 2. februar kl. 14.53 starter det første danske mandskab fra Bad Homburg.
Start nr. 272, Kenneth Simonsen fra Charlottenlund og Otto Kristensen fra Tune i en fint restaureret Lancia Fulvia HF 1,3, årgang 1968, har valgt Bad Homburg som startsted. De har en rute på 2.579,7 km foran sig, inden de onsdag den 7. februar, tidligt om morgenen, kan køre over målstregen på havnen i Monaco.

Fra kl. 20.21, går det så løs for de resterende seks danske mandskaber, som starter i Reims. De kommer fra både Sjælland, Fyn og Jylland. Det er følgende deltagere:


Start nr.   81 – Toni Hansen, Horsens / Per Brodersen, Lem Stationsby, ved Ringkøbing, Audi 80 GLE, 1979


Start nr. 124 – Henrik Møller-Nielsen, Allingåbro/ Martin Møller-Nielsen, Allingåbro, Golf GTI, 1979


Start nr. 128 – Henrik Bjerregaard, Monaco / Kristian Flensbak Jørgensen, Aarhus, Ford Escort RS200, 1979


Start nr. 129 – Søren Bunk Jensen, Skanderborg / Jakob Knudsen, Skanderborg, Porsche 911 SC, 1979


Start nr. 180 – Per Vilslev, Hillerød / Erik Andersen, Opel Kadett GT/E, 1977


Start nr. 259 – Lars Hindsgaul, Assens / Arne Pagh, Middelfart, Fiat 128 Coupé, 1972

De har fra startstedet i Reims en lidt kortere rute foran sig. 2358,7 km, skulle der gerne stå på kilometertælleren inden de i løbet af en ca. 5 timers periode fra ca. kl. 02.00 til kl. ca. 07.00 onsdag morgen, den 7. februar, kører i mål i Monaco.

I øjeblikket arbejdes der på højtryk på værkstederne rundt om i landet. Bilerne har stort set alle været skilt ad i atomer hen over vinteren, og er nu ved at blive finjusteret, så alt fungerer optimalt. De mange kilometer i Rally Monte Carlo Historique er hård kost for både biler og kørere.

Flere af de danske mandskaber har tidligere kørt rigtigt gode resultater hjem i Rally Monte Carlo Historique, så der er blandt danske historiske motorsportsentusiaster store forventninger til resultaterne, når løbet onsdag morgen, den 7. februar er slut i Monaco.

TIL FORSIDEN af rmch-dk.com