MONACO. De mest erfarne danske rallymandskaber var også dem, der klarede sig bedst i verdens største historiske rally, det ugelange Rallye Monte-Carlo Historique, som sluttede onsdag morgen på Formel 1-banen i Monaco.

Bedst gik det for søn/far-mandskabet Kenneth Kruse Simonsen, Charlottenlund, og Otto Kristensen, Tune, i en Lancia Fulva HF fra 1968.        
Da de kørte ud på nattens to krævende specialetaper med passage over løbets højeste bjergpas, det 1608 meter høje Col de Turini, lå de nr. 12 af alle. I nattens løb måtte de dog afgive en enkelt placering og sluttede som nr. 13.  

Otto Kristensen vandt sammen med sin hustru Britta det krævende løb i 2002, nu har han også en fin placering sammen med sin søn. 

”Vi kørte et nærmest fejlfrit løb, også i nat, men vi har fået for mange strafpoint, for vi har haft lidt problemer med at tilpasse vores måleudstyr. Vi har næsten været mere nervøse for instrumenterne end sneglatte bjergveje. Men jeg er lykkelig for resultatet, det er det bedste, jeg har nået med min far,” siger Kenneth Kruse Simonsen ved mål på havnen i Monaco.

Som næstbedste danskere kom et andet yderst erfarent mandskab. Lars Hindsgaul, Assens, og Arne Pagh, Strib, i Fiat 128 Coupé fra 1972 havde mange problemer i løbet, men kørte sig i sidste døgn frem til en samlet placering som nr. 66. Arne Paghs bedste resultat i løbet er en sjetteplads i 2010.
”Nattens etaper var næsten for fine, der var ingen sne, og det var ikke til vores fordel. Men alt gik som det skulle. Lars har kørt et fint løb. Tidligere var vi blevet sat tilbage af to uheld, og uden dem havde vi nok ligget omkring top 20,” vurderer Arne Pagh.

Den helt store danske overraskelse blev det relativt uerfarne mandskab Søren Bunk Jensen og Jakob Knudsen, Skanderborg, i Porsche 911 SC fra 1978. De rykkede dag for dag støt frem gennem feltet, efterhånden som de fik løbet ind under huden, og endte som nr. 76. De blev bedste danskere på begge nattens bjergetaper og havde bedste tid af alle på løbets tredjesidste specialetape. Og så kører de slet ikke pålidelighedsrally til daglig.
”Det er vores tredje ”Monte” inden for syv år. Vi har fået meget fin hjælp af de dygtige danske codrivere som for eksempel Arne Pagh og Erik Andersen til, hvordan man skal gribe det an. Så er Søren og jeg gode til at holde gennemsnitshastighederne, og vi arbejder godt sammen. Det var et mål at vinde en specialetape, og det gjorde vi,” siger en tilfreds Jakob Knudsen.

Jan Østergaard og Mette Rygaard, Juelsminde, i Porsche 924 Turbo fra 1979 kørte stabilt den sidste nat og rykkede op fra nr. 84 til 77 af alle.

Rallyets vindere i 2020, Henrik Bjerregaard, Monaco, og Jaromir Svec, Tjekkiet, har ikke haft et fremragende løb i deres Ford Escort RS 2000 Mk II fra 1979.

De sluttede dog de sidste dage af med en stærk indsats og kørte sig op til nr. 82 i det samlede resultat.

Per Vilslev, Hillerød og Erik Andersen, Virum/Kolding i Opel Kadett GT/E fra 1978 lå længe lå i top 20, indtil de fik et stort tidstab.

Efter at have været nede under de 100 bedste, kørte de sig den sidste nat op til en slutplacering som nr. 86.

Debutanterne, brødreparret Arne Fasberg, Karlslunde, og Bent Fasberg, Tune, i Hillmann Avenger fra 1973 kørte sig ind på en slutplacering som nr. 116, hvad der er et absolut godkendt resultat for førstegangsdeltagere.

Det betyder, at alle gennemførende danskere kom i løbets bedste halvdel. 

Hans Kolby, England/Lem, og Poul Erik-Hansen, Lystrup, Lancia Fulvia 1600 HF fra 1971 udgik af løbet i mandags.

Rallye Monte-Carlo Historique blev vundet af det schweiziske mandskab Claudio Enz og Cristina Seeberger i en Lancia Fulvia Coupe 1.3S. 232 mandskaber gennemførte det krævende rally.

Pressemeddelelse: Michael Eisenberg, Intercom
Foto: Torben Weber Andersen