DATO: 4. februar 2019.
Valence, som er hovedbyen i depardementet Drome i regionen Rhône-Alpes, dannede i dag rammen om 4. dagen i Rally Monte Carlo Historique 2019. Der skulle have været kørt 4 specialstrækninger i bjergene øst for Valence, men desværre var der atter i dag en aflyst strækning på grund af sne. På ZR 9, havde der i nat været en lavine, som havde spærret vejen, og væltet nogle træer, så de ikke kunne nå at rydde vejen, inden de gamle rallybiler skulle passere. I øvrigt var der stadig risiko for laviner.

Dagens øvrige tre specialstrækninger bød i lighed med de foregående dage på masser af sne. Tilkørslen til dagens første strækning, ZR7 var for de første biler vanskeligt passabel. Det lykkedes dog at få bilerne frem til start, så ZR7 kunne afvikles rettidigt.

Indtil nu har deltagerne fra Team Fynske Bank Danmark haft mængder af sne. Aflysninger af specialstrækninger har i alt kostet 117 km af de i alt 395 km der skulle have været kørt. De færre kilometer betyder, at der er færre muligheder for at køre sig ind på eventuelle bedre placerede konkurrenter, hvis man af en eller anden grund er kommet lidt bagud på point, hvilket ved dagens start var tilfældet for flere af de danske deltagere.

Efter dagens etape, er der dog stor optimisme af spore hos de fleste danske deltagere, selvom slutresultaterne i skrivende stund ikke er regnet 100% ud.


Start nr. 80, Toni Hansen og Per Brodersen er i løbet af dagen avanceret fra en placering som nr. 96, til en 47. plads, måske bedre. De går glade i seng i dag, og håber på at de i morgen kan avancere yderligere.


Start nr. 168, Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen er avanceret 30-40 pladser, og har haft en en god dag i både sne, sjap og på de glatte veje, og haft det sjovt derude.


Start nr. 169, Per Vilslev og Erik Andersen har, som Per Vilslev udtaler det – kørt med fødderne. Det vil sige, at både bremse og speeder har været brugt flittigt. De er avanceret ca. 60 pladser, fra 208 point i går, til ca. 145 point i dag.


Start nr. 171, Poul og Carl Hellmers har haft en rigtig god, men uheldig dag. På specialstrækningerne har de kørt helt optimalt, indtil bilen ved mødet med en modkørende bil, sprang ind i sneen, hvor de sad fast. Det gav dem så mange point på kontoen, at de ikke har mulighed for at få en topplacering med hjem.


Start nr. 257, Kenneth Simonsen og Otto Kristensen var, da dagen startede, det bedst placerede danske hold. I løbet af dagen kørte de sig op i feltet, og scorede endda en 2. plads på den ene specialstrækning. Desværre for dem, fik de en defekt på en trækaksel, som ikke kunne repareres. Derfor har de måttet trække sig ud af løbet, og er nu tilskuere på resten af turen. De kommer stærkt igen i 2020.


Start nr. 259, Lars Hindsgaul og Arne Pagh havde så mange point med fra i går, hvor sad fast i sneen i længere tid, at de ikke kan nå en topplacering. Det betyder, at de nu kan koncentrere sig om at finpudse samarbejdet, og arbejde med de små detaljer, som der ikke er tid til når der køres meget koncentreret og under fuld konkurrence. Uden mulighed for at nå den topplacering der var målet da de kørte hjemmefra, er det nu omkostningsfrit at eksperimentere, da deres slutplacering ikke betyder noget.

For Team Fynske Bank Danmark har det været en blandet dag, hvor alle har haft store udfordringer, særligt på grund af vejret, og hvor nogle af deltagerne er avanceret på placeringstavlen, mens andre er rykket tilbage i talrækken.

I morgen, tirsdag, køres der yderligere tre specialstrækninger i løbet af dagen, inden ”De lange knives nat” skydes i gang kl. 21.30 fra Monaco. Om natten køres de to sidste og afgørende specialstrækninger, hvor alt kan ske. Det er tidligere set, at der er sket store ændringer på denne udfordrende nat, hvor der køres sammenlagt 55 km specialstrækninger.

Presseteamet Viggo Johansen, rallypics.dk