De danske deltagere i Rallye Monte Carlo Historique 2022 er nu på vej til Frankrig. Servicebilerne er pakket med brændstof, masser af fælge monteret med dæk, både med og uden pigge, brændstof, reservedele og diverse mad, vand og alt det man kan få brug for i et fem dage langt historisk rally.

At deltage i Rallye Monte Carlo Historique er ikke blot et spørgsmål om at sætte sig i bilen og køre til Monaco for at starte løbet. Årets rally har start i henholdsvis Torino i Italien, Bad Homburg i Tyskland og Reims i Frankrig. Fra disse byer sendes deltagerne torsdag aften, den 27. januar ud på en lang tilkørselsetape til Monaco, hvor starten på selve løbet flages i gang lørdag den 29. januar kl. 06:00.

RMCH 2020 – Michael Andersen i gang med at montere den officielle rallyplade med startnummer

For TEAM FYNSKE BANK DANMARK ligger der store forberedelser forud for deltagelsen i løbet. De starter med udarbejdelsen af egen rutebog, som bliver lavet på basis af en simpel vejbeskrivelse, som kommer fra Rallye Monte Carlo Historique-organisationen knapt to måneder inden løbet. Derefter går detaljeplanlægningen i gang for de deltagende teams.

Først og fremmest skal familie og venner være indstillet på, at der både før, under og efter løbet bruges oceaner af tid på projektet. Alle skal være indforstået med, at de bliver nedprioriteret til fordel for adskilte biler, køreture til det franske for at tjekke og kontrollere årets rute, timelang planlægning på kontoret med kort og regnestok (læs regneark) på computeren, sponsor kontakt, pressearbejde og mange andre aktiviteter.

Kim Frandsen og Jan Østergaard er her til teknisk kontrol inden starten på Rallye Monte Carlo Historique 2020

Siden midten af december måned 2021, hvor ruten blev offentliggjort fra Automobile Club de Monaco, har et rutebogshold arbejdet på højtryk for at fremstille en rutebog med både meternøjagtige opmålinger og detaljeret beskrivelse af ruten, samt en kortbog med kortmateriale og billeder fra ruten.

Under selve løbet har TEAM FYNSKE BANK DANMARK egne ”ispiloter” med, som en time før første bil på sekundetaperne, gennemkører strækningerne og vurderer vejens beskaffenhed på de enkelte sekundetaper. På basis af oplysningerne, som kørerne får via SMS og mail, beslutter de bl.a. deres dækvalg forud for hver etape.

Per Vilslev og Erik Andersen, Opel Kadett GTE forbereder den tekniske kontrol inden Rallye Monte Carlo Historique 2020.

Deltagerne har egen servicebil med, som følger løbet fra start til slut. Servicemandskabet sørger for nødvendig service af både bil og mandskab. Der skal skiftes hjul, måske skiftes olie, tankes benzin, og kørerne skal holdes ved lige med mad og drikkevarer.


Kim Frandsen og Jan Østergaards servicemandskab, Henning Larsen (tv) og Anders Bøgh er klar til turen til Frankrig.


Kim Frandsen og Jan Østegaards servicevogn er pakket med ekstra pigdæk og diverse reservedele

Teamet medbringer eget presseteam, som består af fotojournalist, fotograf og et TV-hold. Der sendes daglige pressemeddelelser hjem fra Frankrig, suppleret med billeder fra dagens strabadser. TV- holdet optager video, som munder ud i to ½-timers TV-udsendelser, der ligesom fra det senest kørte ”Monte” i 2020, bliver vist på diverse TV-kanaler efter hjemkomsten.


Race Media TV-fotograf Michael Kragmann er klar til optagelse i Rallye Monte Carlo Historique 2019.

Dermed er det et godt sammentømret hold på mere en 30 personer, som hver især laver det de er gode til, for at hele teamet kan gennemføre Rally Monte Carlo Historique 2022 med succes. Forhåbentlig kan TEAM FYNSKE BANK DANMARK slutte årets største begivenhed af med individuelle topplaceringer til de syv danske deltagere, ligesom der satses på en topplacering i holdkonkurrencen, hvor de danske deltagere kører som ”Team Fynske Bank Danmark”.

Det senest kørte Rallye Monte Carlo Historique blev vundet af danske Henrik Bjerregaard, med tjekkiske Mirek Svéc i co-driversædet. De starter derfor i årets rally med start nr. 1.

De danske deltagere kan følges under hele løbet fra starten går i Monaco på:

Rallye Monte Carlo Historiques hjemmeside:
https://acm.mc/en/edition/rallye-monte-carlo-historique-2022/

TEAM FYNSKE BANK DANMARKS facebookside: https://www.facebook.com/rallymontecarlohistorique.dk/

Presseteamet
Viggo Johansen,
rallypics.dk