Når det 25. Rallye Monte Carlo Historique køres fra den 24. januar til den 1. februar 2023, er det med danske deltagere i otte af de 284 deltagende biler.

Der er start i fem Europæiske byer, med Oslo som den nordligste, og Torino som den sydligste. Efter tilkørselsetaper fra startbyerne, samles alle deltagere i Monaco, og kører derfra samme rute med indlagte sekundetaper, hvor der køres på nøjagtighed. Det gælder om at være på rette sted på rette tidspunkt, indenfor 1 meters nøjagtighed. Der køres med gennemsnitshastigheder omkring 50 km/t.
Seks af de danske deltagere starter i år fra Reims i Frankrig, et hold fra Bad Homburg i Tyskland – og et hold fra Torino i Italien.

Start i Reims nord for Paris – i alt til mål i Monaco, 2.703 km:

Start nr. 2, Henrik Bjerregaard (DK) med Jaromir Své (CZ) i co-driver sædet. Det er 7. gang, at Henrik Bjerregard deltager i RMCH, og 5. gang han stiller til start i sin Ford Escort RS 2000.

Start nr, 94, Hans Kolby Hansen (DK) med Poul Erik Hansen (DK) som co-driver. Hans Kolby Hansen har siden 1971 deltaget et utal af gange i diverse både almindeligt hastighedsrally og historiske rally over hele Europa.

Start nr. 96, Jan Østergaard-Nielsen, Juelsminde med ægtefællen Mette Rygaard, Juelsminde som co-driver. Det er Jan Østergaard-Nielsens første RMCH som chauffør. Han har tidligere deltaget 8 gange som co-driver. Mette Rygaard deltager i sit første Rallye Monte Carlo Historique.

Start nr. 128, Lars Hindsgaul, Assens og Arne Pagh, Strib i en gammel kending, nemlig den flotte røde Fiat 128 Coupé, som denne gang deltager for 14. gang i RMCH, alle gange med Arne Pagh i højresædet. De første 9 gange med den tidligere ejer, Lars Bækkelund som kører, og de seneste 5 gange med Lars Hindsgaul som chauffør.

Start nr. 132, Per Vilslev, Hillerød og Erik Andersen, Vedbæk i en original fabriksbygget Opel Kadett GTE, som udelukkende har været anvendt til rally. Første ejer af bilen var Holger Helle fra Silkeborg. Per Vilslev og Erik Andersen kører i 2020 deres 3. Rallye Monte Carlo ardHistorique i træk.

Start nr, 140, Arne Fasberg, og Bent Fasberg, i en 50 år gammel bil, en flot renoveret Hillmann Avenger fra 1973. Det er brødrene Fasbergs første deltagelse i RMCH. Dog har Arne Fasberg snuset til løbet, da han to gange har kørt servicebil for et mandskab der ikke deltager i årets udgave af RMCH.

Start Bad Homburg i Tyskland – i alt til mål i Monaco 2.903 km:
Start nr, 114, Kenneth Kruse Simonsen med vinderen fra 2002, Otto Kristensen i højresædet på den fine Lancia Fulvia HF fra 1968. Det er Kenneth Simonsens femte Rallye Monte Carlo Historique, mens faderen, Otto Kristensen har deltaget hele 16 gange tidligere, med bedste resultat som vinder i 2002 med hustruen Britta Kristensen.

Start Torino i Italien – i alt til mål i Monaco: 2.153 km:Start nr. 153, Søren Bunk Jensen, Skanderborg og Jakob Knudsen, Skanderborg, Porsche 911 SC, årgang 1979. Søren og Jakob har tidligere deltaget i RMCH i 2016 og 2018.

Mød de danske deltagere, når der er PRE-START i Assens den 21. januar 2023 fra kl. 10.00 til kl. 14.00

Se data på alle deltagerne på: Danske deltagere