News

Team Fynske Bank Danmark blev kraftigt reduceret i årets Rally Monte Carlo Historique

Team Fynske Bank Danmark blev kraftigt reduceret i årets Rally Monte Carlo Historique

DATO: 6. februar 2019.

Tidligt i morges, onsdag d. 6. februar, sluttede dette års Rally Monte Carlo Historique med de to sidste specialstrækninger i de lange knives nat. Syv danske deltagere startede for en lille uge siden fra henholdsvis Bad Homburg iTyskland, Reims i Frankrig og Athen i Grækenland.

De første dage i Årets Rally Monte Carlo Historique har været præget af snekaos, med fire aflyste specialstrækninger ud af i alt 15. Mange deltagere blev fanget af sneen, og fik derfor en dårlig start på årets største historiske rally. Biler på tværs af vejen, snemængder der ikke kunne forceres og små ture i grøften, dog uden væsentlig materiel skade, ramte også de danske deltagere. To af de syv danske biler blev ramt af tekniske defekter der ikke kunne repareres på stedet, så de måtte udgå.


Toni Hansen og Per Brodersen på en af de mange glatte strækninger i Provence.

Inden de overhovedet var kommet i gang, måtte Hans Kolby Hansen og Jan Østergaard trække sig ud af løbet med gearkasse/trækaksel problemer. På fjerdedagen var det Kenneth Simonsen og Otto Kristensens tur. Også er var det et trækakselproblem. På 14. specialstrækning, den første på de lange knives nat, måtte Lars Hindsgaul og Arne Pagh desuden kapitulere. En tur ud i naturen forhindrede dem i at komme videre, så de måtte opgive at komme i mål.


Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen runder et af de glatte sving på ZR 11 i Provence.

På trods af genvordighederne, er det en flok glade og tilfredse kørere, som onsdag morgen står på havnen i Monaco. Vejrliget kan man ikke lave om på, så det bliver et rally der vil gå over i historien, som et ”tilfældighedernes rally”. Heller ikke tekniske defekter er man altid herre over.


Per Vilslev og Erik Andersen kørgte en perfekt etape, og sluttede dag 5 med at avancere 30-40 pladser.

På trods af de manglende topresultater i år, skinner glæden igennem hos de fire danske deltagere, som kom i mål en tidlig morgen i Monaco. Resultatmæssigt blev det ikke det rally, som deltagerne drog hjemmefra med forhåbningerne om. Alle var dog, ved mål, enige om at det har været et godt og lærerigt rally, hvor man har fundet detaljer, som skal justeres og arbejdes med til fremtidig deltagelse i det krævende rally.

Poul og Carl Hellmers i den skønne natur i Provence.

De gennemførende danske deltageres slutplacering blev:
Nr. 18 – Toni Hansen og Per Brodersen.
Nr. 109 – Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen
Nr. 147 – Per Vilslev og Erik Andersen
Nr. 210 – Poul Hellmers og Carl Hellmers.


Lars Hindsgaul og Arne Pagh på dagens etape. Desværre måtte de udgå på den næstsidst specialstrækning, efter en udramatisk afkørsel.

Presseteamet
Viggo Johansen, rallypics.dk

 

 

En dag med både op- og nedture i Rally Monte Carlo Historique 2019.

En dag med både op- og nedture i Rally Monte Carlo Historique 2019.

DATO: 4. februar 2019.
Valence, som er hovedbyen i depardementet Drome i regionen Rhône-Alpes, dannede i dag rammen om 4. dagen i Rally Monte Carlo Historique 2019. Der skulle have været kørt 4 specialstrækninger i bjergene øst for Valence, men desværre var der atter i dag en aflyst strækning på grund af sne. På ZR 9, havde der i nat været en lavine, som havde spærret vejen, og væltet nogle træer, så de ikke kunne nå at rydde vejen, inden de gamle rallybiler skulle passere. I øvrigt var der stadig risiko for laviner.

Dagens øvrige tre specialstrækninger bød i lighed med de foregående dage på masser af sne. Tilkørslen til dagens første strækning, ZR7 var for de første biler vanskeligt passabel. Det lykkedes dog at få bilerne frem til start, så ZR7 kunne afvikles rettidigt.

Indtil nu har deltagerne fra Team Fynske Bank Danmark haft mængder af sne. Aflysninger af specialstrækninger har i alt kostet 117 km af de i alt 395 km der skulle have været kørt. De færre kilometer betyder, at der er færre muligheder for at køre sig ind på eventuelle bedre placerede konkurrenter, hvis man af en eller anden grund er kommet lidt bagud på point, hvilket ved dagens start var tilfældet for flere af de danske deltagere.

Efter dagens etape, er der dog stor optimisme af spore hos de fleste danske deltagere, selvom slutresultaterne i skrivende stund ikke er regnet 100% ud.


Start nr. 80, Toni Hansen og Per Brodersen er i løbet af dagen avanceret fra en placering som nr. 96, til en 47. plads, måske bedre. De går glade i seng i dag, og håber på at de i morgen kan avancere yderligere.


Start nr. 168, Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen er avanceret 30-40 pladser, og har haft en en god dag i både sne, sjap og på de glatte veje, og haft det sjovt derude.


Start nr. 169, Per Vilslev og Erik Andersen har, som Per Vilslev udtaler det – kørt med fødderne. Det vil sige, at både bremse og speeder har været brugt flittigt. De er avanceret ca. 60 pladser, fra 208 point i går, til ca. 145 point i dag.


Start nr. 171, Poul og Carl Hellmers har haft en rigtig god, men uheldig dag. På specialstrækningerne har de kørt helt optimalt, indtil bilen ved mødet med en modkørende bil, sprang ind i sneen, hvor de sad fast. Det gav dem så mange point på kontoen, at de ikke har mulighed for at få en topplacering med hjem.


Start nr. 257, Kenneth Simonsen og Otto Kristensen var, da dagen startede, det bedst placerede danske hold. I løbet af dagen kørte de sig op i feltet, og scorede endda en 2. plads på den ene specialstrækning. Desværre for dem, fik de en defekt på en trækaksel, som ikke kunne repareres. Derfor har de måttet trække sig ud af løbet, og er nu tilskuere på resten af turen. De kommer stærkt igen i 2020.


Start nr. 259, Lars Hindsgaul og Arne Pagh havde så mange point med fra i går, hvor sad fast i sneen i længere tid, at de ikke kan nå en topplacering. Det betyder, at de nu kan koncentrere sig om at finpudse samarbejdet, og arbejde med de små detaljer, som der ikke er tid til når der køres meget koncentreret og under fuld konkurrence. Uden mulighed for at nå den topplacering der var målet da de kørte hjemmefra, er det nu omkostningsfrit at eksperimentere, da deres slutplacering ikke betyder noget.

For Team Fynske Bank Danmark har det været en blandet dag, hvor alle har haft store udfordringer, særligt på grund af vejret, og hvor nogle af deltagerne er avanceret på placeringstavlen, mens andre er rykket tilbage i talrækken.

I morgen, tirsdag, køres der yderligere tre specialstrækninger i løbet af dagen, inden ”De lange knives nat” skydes i gang kl. 21.30 fra Monaco. Om natten køres de to sidste og afgørende specialstrækninger, hvor alt kan ske. Det er tidligere set, at der er sket store ændringer på denne udfordrende nat, hvor der køres sammenlagt 55 km specialstrækninger.

Presseteamet Viggo Johansen, rallypics.dk

Rally Monte Carlo Historique i snekaos i Ardeche.

Rally Monte Carlo Historique i snekaos i Ardeche.

For både kørere og tilskuere i Rally Monte Carlo Historique, blev lørdag den 3. februar 2019 en dato de nok vi huske længe. Stort set hele det danske team, Team Fynske Bank Danmark, havde før løbet ønsket et løb præget af sne. Rally Monte Carlo Historique 2019 har består af i alt femten specialstrækninger, hvoraf de seks skulle have været afviklet når dagens etape var afsluttet.

Det kom ikke til at holde stik. Tre af dagens fire specialstrækninger måtte aflyses på grund af voldsom snefygning, som ikke engang de ellers kraftige sneplove i området kunne hamle op med. Den ene specialstrækning der blev afviklet først på dagen, krævede desværre også sine ofre. En del måtte se sig selv sidde fast i snemasserne, blot de ramte få centimeter fra de spor der var i sneen. Under fygesneen var der mange steder blank is, så selvom man mente at have fast dækfæste, kunne bilen pludselig hoppe af sporet.

Blandt de seks tilbageværende deltagere, var det blot to mandskab, som undgik at sidde kortvarigt fast i sneen.

Kenneth Simonsen og Otto Kristensen kom igennem dagens specialstrækning uden uheld, og slutter på en flot 2. plads.

Per Vilslev og Erik Andersen lykkedes også med dagens mission. Toni Hansen og Per Brodersen mistede lidt tid på specialstrækningen, både ved at indhente langsomt kørende konkurrenter, men også ved at møde en modkørende sneplov, som det tog lidt tid at passere.


Både Lars Hindsgaul / Arne Pagh i Fiat 128 Coupé, og Henrik Bjerregaard / Kristian Flensbak Jørgensen i Ford Escort RS 2000, måtte en tur i grøften, efter at vinterdækkene greb fast i fastkørt sne i vejkanten.


Brødrene Poul Hellmers og Carl Hellmers i Alfa Romeo Guilia måtte en tur i en snedrive, og måtte indkassere et større tidstab.
Når dagens resultat gøres op, ligger de danske deltagere fra Team Fynske Bank Danmark således placeret:

Nr. 73 – Start nr. 257 – Kenneth Simonsen og Otto Kristensen – 2.570 point
Nr. 97 – start nr. 80 – Toni Hansen og Per Brodersen – 3.600 point
Nr. 209 – Start nr. 169 – Per Vilslev og Erik Andersen – 21.430 point
Nr. 211 – Start nr. 259 – Lars Hindsgaul og Arne Pagh – 21.530 point
Nr. 220 – Start nr. 168 – Per Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen – 22.140 point
Nr. 257 – Start nr. 171 – Poul Hellmers og Carl Hellmers – 34.730 point

I morgen, mandag den 4. februar, køres der fire specialstrækninger på sammenlagt 92 km. i Drome distriktet.

Presseteamet
Viggo Johansen, rallypics.dk

Dagens vedlagte billeder:

1.
Kenneth Simonsen og Otto Kristensen er komme ud af snekaos, og er på vej mod den flotte 2. plads på dagens etape.

2.
Lars Hindsgaul og Arne Pagh måtte en tur i grøften, og kunne ikke komme fri ved egen hjælp.

3.
Per Vilslev og Erik Andersen kaster sne på specialstrækning – ZR3

4.
Poul Hellmers og Carl Hellmers har taget lidt af den snedrive med, som de måtte en tur ud i.

Første etape af Rally Monte Carlo Historique 2019, sluttede midt på aftenen i aften i Valence i Frankrig.

Første etape af Rally Monte Carlo Historique 2019, sluttede midt på aftenen i aften i Valence i Frankrig.

De syv danske mandskaber med start i Bad Homburg, Tyskland, Reims i Frankrig, Monte Carlo og Athen i Grækenland havde store udfordringer på sidste dagen af tilkørselen, hvori indgik de første to Specialstrækninger på henholdsvis 49 og 22 km indgik.

Den første specialstrækning var præget af kraftigt snefald, som ramte den del af det stor felt hvori de danske deltagere befandt sig. Flere af deltagerne fra Team Fynske Bank Danmark, måtte se sig straffet med max. strafpoint, for for sen ankomst til en tidskontrol. Årsagen var an andre deltagere havde sat sig på tværs af vejen på grund af sne, eller at meget langsomt kørende konkurrenter spærrede vejen for deltagerne, så de umulig kunne nå tidskontrollen rettidigt.

Start nr. 169, Per Vilslev og Erik Andersen


Start nr. 171, Poul Hellmers og Carl Hellmers,


Start nr. 257, Kenneth Simonsen og Otto Kristensen i kørte et flot løb.

Et eksempel er Start nr. 169, Per Vilslev og Erik Andersen, som på grund af en konkurrent, måtte trække så langt ud i vejkanten, at bilen i det glatte føre stillede sig på tværs af vejen, og måtte hjælpes fri igen. Det forsinkede ankomsten til tidskontrollen med ca. 8 minutter, og udløste en max. straf på 20.000 point. Et andet hold, som blev ramt af samme besværligheder på samme tid, var Poul og Carl Hellmers, som ligeledes måtte indkassere 20.000 point.

Både Lars Hindsgaul og Arne Pagh, samt Toni Hansen og Per Brodersen blev forsinket af forankørende biler, som hverken havde vinterdæk eller pigdæk monteret. Også for disse, blev strafudmålingen stor, og de landede langt nede på del resultattavlen for årets første døgn.

Henrik Bjerregaard eller Kristian Flensbak Jørgensen sprang et speederkabel, og måtte ligeledes indkassere et betragteligt antal point, for den forsinkelse det gav.

Resultaterne for dagens strabadser, inden de kører ud på søndagens udfordringer.

Nr. 59 Lars Hindsgaul og Arne Pagh – 1.530 point
Nr. 110 Kenneth Simonsen – Lancia Fulvia HF 1.3 – 2.410 point
Nr. 129 Toni Hansen og Per Brodersen – Audi 80 GLE – 3.130 point
Nr. 176 Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen – Ford Escort RS 2000 Mk II – 8.210 point
Nr. 247  Per Vilslev og Erik Andersen – Opel Kadett GTE – 20.720
Nr. 269 Poul Hellmers og Carl Hellmers – Alfa Romeo Giulia Super – 23.340 point

Udgået – Hans Kolby Hansen og Jan Østergaard – Lancia Fulvia HF 1600 – Udgået med tekniske problemer.

Søndag, den 3. februar, køres der fire specialstrækninger i Ardeche-distriktet, på tilsammen 163 km. Vejrmeldingen for søndag siger en stor dyne sne i området, så der skal nok også bliver uddelt et større antal point.

Presseteamet
Viggo Johansen

Kolby og Østergaard er nu klar til re-start fra Milano

Kolby og Østergaard er nu klar til re-start fra Milano

I torsdags startede Hans Kolby Hansen og Jan Østergaard Nielsen i deres au2parts Lancia HF 1600 fra Athen. Efter en sejltur på 23 timer til Italien, er de nu nået til Milano, hvorfra de starte den sidste tilkørsel til Frankrig i aften. Her mødes de tidligt lørdag morgen
Foto fra ankomsten i Italien.

i Buis les Baronnies med alle de øvrige deltagere fra de syv startbyer, for at få monteret det GPS udstyr som skal anvendes under løbet.

Rally Monte Carlo Historique 2019 er flaget i gang i Athen.

Rally Monte Carlo Historique 2019 er flaget i gang i Athen.

I dag gik starten på årets Rally Monte Carlo Historique.
Fra Athen startede det danske Team au2parts med Hans Kolby Hansen og Jan Østergaard Nielsen i rallysæderne. De deltager i holdkonkurrencen for Team Fynske Bank Danmark.
Læs mere om starten i årets første udgave af Le Quotidien

Stort fremmøde i Assens til Pre-starten på Rally Monte Carlo Historique.

Stort fremmøde i Assens til Pre-starten på Rally Monte Carlo Historique.

Lørdag den 26. januar, havde de syv danske deltagere i verdens største historiske rally, Rally Monte Carlo Historique, valgt Assens som start by for deres pre-start, hvilket fik torvet i byen til at summe af lyden af både historiske biler, og af stemmerne fra det talrigt fremmødte publikum.

Imellem kl. 10:00 og 12.45 var der aktivitet med åbne motorhjælme og snak med deltagerne fra Team Fynske Bank Danmark, som er det teamnavn de danske deltagere kører som i løbets holdkonkurrence. Underholdningen var i top for både børn og voksne. Der var sang til minde om Kim Larsen, snobrødsbagning, varm kakao arrangeret af spejderne, rygende varm kaffe ved Fynske Bank, vinsmagning hos Vin Specialisten på torvet og sluttelig en konkurrence hvor man kunne vinde en tur i en rallybil til et af sæsonens Hill Climbs.

Kenneth Simonsen og Otto Kriensen sendes afsted af borgmester Søren Steen Andersen (Foto: Hoffmann Foto)

Kl. 12.45 sendte borgmester Søren Steen Andersen, med to minutters mellemrum, bilerne afsted på en tur igennem byen og ud i oplandet, så kørerne havde mulighed for en sidste test af bil og udstyr inden de i løbet af ugen vender næsen sydpå, hvor de starter Rally Monte Carlo Historique 2019 fra henholdsvis Bad Homburg i Tyskland, Athen i Grækenland og Reims og Monaco i Frankrig. Forskellige startsteder lyder lidt mærkeligt, men det er et levn fra fordums tid, hvor der var start i flere europæiske byer fra nord til syd.

Team Fynske Bank Danmark modtog fine goodie-bags fra lokale producenter og handlende  i Assens.

Der er store forventninger til de danske kørere fra Team Fynske Bank Danmark, da flere af deltagerne fra teamet tidligere har gjort sig gældende i toppen af feltet. I 2018 udgaven kom Toni Hansen, Horsens og Per Brodersen, Lem helt til tops med en 4. plads i det 314 biler store felt. Når deltagerne kommer i mål i Monaco natten imellem den 5. og 6. februar, vil vi se årets resultater.

Med stor applaus, blev deltagerne sendt ud på årets største eventyr med 315 deltagere fra hele verden.

Presseteamet

Hvad sker der bag frontlinjen i Rally Monte Carlo Historique?

Hvad sker der bag frontlinjen i Rally Monte Carlo Historique?

DATO: 23. januar 2019.

Lørdag, den 26. januar fra kl. 10.00 til 13.00, er der PRE-start i Assens for de syv danske deltagere i verdens største historiske rally, Rally Monte Carlo Historique. 315 deltagere fra hele verden, med start i forskellige europæiske byer nord og syd, sigter mod mål i Monaco natten imellem den 5. og 6. februar.

Når borgmesteren i Assens, Søren Steen Andersen har flaget de syv danske biler afsted kl. 12.45 fra torvet i Assens, begynder deltagere at trække på alle de funktioner der ligger bag frontlinjen – funktioner, som skal få hele det danske hold i Team Fynske Bank Danmark til at komme så tæt på sejrspodiet som mulig, og helst helt på toppen.

Rally Monte Carlo er andet end blot at sætte sig i bilen og køre ca. 2.500 km. på smalle og krævende sydfranske bjergveje. Bag deltagerne står der flere små teams af personer med vidt forskellige opgaver og ekspertiser.

Den vigtigste funktion er holdet, som opmåler og laver rute bog.
For at kunne køre et rally, er det nødvendigt at have en rute bog med meget nøjagtige mål og dokumentation for hele ruten der skal køres. Team Fynske Bank Danmark, som de syv danske deltagere, i lighed med sidste år, har valgt at køre under, laver deres eget rutebogsmateriale.

Så snart Rally Monte Carlo organisationen i Frankrig har frigivet årets rute i begyndelsen af november, kører et hold til Frankrig for at opmåle hver eneste meter nøjagtigt på ruten, og fotografere vigtige punkter.

Det basismateriale der stilles til rådighed af organisationen i Frankrig, er ikke nøjagtigt nok at køre løbet efter. Team Fynske Bank Danmarks egen opmåling, som til 2019 udgaven er foretaget af Otto Kristensen (vinder af Rally Monte Carlo Historique i 2002) og Tage Gejl, resulterer i materiale der er opmålt med meters nøjagtighed. Det danner basis for en, mange sider, tyk rute bog til hver af løbets fem dage, samt en kortbog hvor både transportetaper, specialstrækninger, servicepunkter, start og mål er indtegnet.

Når kladden til rute-bøgerne er færdige, kører endnu to hold til Frankrig, og kører det hele igennem igen, for at kontrollere at alt er korrekt opmålt og indtegnet. Den vigtige efterkontrol laves bl.a. af Toni Hansen og Per Brodersen, som i 2018 havde deres til dato bedste placering i RMCH, med en meget flot 4. plads.

Kontrolkørselen er en meget vigtig detalje, da hver eneste meter i Rally Monte Carlo Historique tæller – en fejl der udløser få meters fejlkørsel, resultere i strafpoint. Det hele handler jo om, på meters nøjagtighed, at være det rette sted på rette tidspunkt, hvilket kontrolleres af GPS styrede hemmelige tidskontroller, som er placeret langs ruten. 1 sekunds for tidlig eller for sen passage af tidskontrollerne udløser 10 strafpoint. Det hold der kommer igennem de mange kilometer specialstrækninger med færrest strafpoint vinder løbet.

Efter rutebogen kommer serviceteamene
Seks af de syv danske deltagere har i 2019 deres egen tætpakkede servicebil med.

Service Team Hindsgaul Classics – alt tjekkes i de korte pauser under løbet.

Lad os tage et eksempel:
I 2018 blev Lars Hindsgaul og Arne Pagh i Fiat 128 Coupé på hele turen serviceret af Niels Erik Jørgensen, Assens og Kim Frandsen, Odder. De to servicefolk er hver især ”Cand. mange Ting”, og kører atter i 2019 som serviceteam for Lars og Arne.

Servicebilen er hjemmefra pakket med alt det værktøj og de reservedele og forskellige dæk man kan forestille sig at få brug for. Der medbringes benzin til både bil og teammedlemmer. Sprinklervæske, motorolie, gaffatape, strips, gearkasser, støddæmpere, appelsinjuice, rugbrød, pålæg, matadormix, og 1.000 andre småting står sirligt pakket i kasser bag i servicevognen, så man altid ved hvor hvad er.

Kim Frandsen er selvlært kok, og står for at servicere mandskabet i bilen. Han sørger for at der er lige nøjagtigt de drikkevarer til rådighed, som kørerne ønsker at have med i bilen på den videre tur. Skulle der ikke være tid til andet end at pudse vinduerne, og toppe op med sprinklervæske, benzin og olie, har han altid madpakker og drikkevarer klar når bilen kommer ind til service. Ofte er der kun få minutter til rådighed i servicepauserne.

Niels Erik Jørgensen er tidligere rallykører på topplan, og er mekanikeren der ved hvor ethvert komponent i bilen sidder, og hvilken funktion det har. Der er ikke en skrue, som han under vinterens forberedelser, ikke har haft løsnet i samarbejde med Lars Hindsgaul.

En velfungerende bil, et velfungerende serviceteam og godt beværtede kørere er basis for et godt resultat, når de mange kilometer er tilbagelagt. De små ujævne veje er hård kost for enhver bil, og mange udgår hvert år på grund af tekniske problemer, som et servicemandskab ofte vil kunne ordne med de rette remedier ved hånden. Derfor medbringes servicebilen med erfarne servicefolk på forsæderne.

Is piloterne er et vigtigt redskab under løbet.
Vejrkonditionerne under Rally Mone Carlo Historique kan være virkelig drilske. Der er mange bjergpassager, hvor vejene på sol siden af bjerget kan være tørre og snefri, og på skyggesiden være glatte og snefyldte. 

For at give deltagerne de bedst mulige informationer inden hver enkelt etape, som typisk indeholder flere bjergpas, medbringer Team Fynske Bank Danmark sine egne is piloter. Den meget erfarne rally kørere, Frank Nielsen danner sammen med erfarne rally co-driver Tage Gejl makkerpar i is-pilot bilen.

En time før første deltager, gennemkører de ruten, og melder via sms vejens beskaffenhed tilbage til deltagerne, så de har en mulighed for at træffe det rette dækvalg inden hver enkelt specialstrækning.


Eksempel på is – noter                                   Race Media og TV-fotograf Michael Kragmann er klar på en alpetop.

Presseteamet er det hold der formidler dagens begivenheder.
Presseteamet følger deltagerne under hele løbet, og sørger for at der før, under og efter løbet udsendes pressemeddelelser med foto dokumentation til relevante medier, samt koordinerer presseindsatsen for de syv biler der er med i Team Fynske Bank Danmark.

Presseteamet består af en pressechef og 2 still-billed fotografer, samt en TV-fotograf, fra firmaet Race Media. I 2018 blev der lavet 2 x ½ times TV-udsendelse om Rally Monte Carlo Historique.
som blev vist på både TV2 regionerne, TV3 Sport og TV3 Max.  TV-udsendelserne fra 2018 er sammenlagt blevet vist mere end 100 gange i alt, så succesen gentages i 2019 med nye TV-udsendelser.

Presseteamet er desuden dybt involveret i det grafiske arbejde omkring fremstilling af rute-bøgerne og de øvrige grafiske løsninger der er nødvendige for det samlede team.

Sponsorer og samarbejdspartnere
Rally Monte Carlo Historique er et stort arrangement, som kræver visse ressourcer. De sponsorer og samarbejdspartnere, som bakker op om deltagerne har stor betydning for de fleste. Der bidrages både med kontante beløb, men også med forskellige former for beklædning, drikkevarer og madvarer til hele teamet.

Den sidste, men væsentligste del bag Rally Monte Carlo Historique – Det er kørernes familier og omgangskreds.
Det er spændende, men meget tidskrævende at deltage i løbet, og ens bagland skal være forstående overfor de, til tider, store afsavn det kræver. Forberedelserne er lange, og begynder for de fleste allerede kort til efter at de er kommet hjem efter sidste deltagelse.

Umiddelbart når løbet er slut, hører man ofte: ”Nej, det var sidse gang – jeg gør det ikke mere”, men når organisationen i Monaco begynder at ryste med sablen midt på året, har mange det ligesom cirkushesten i manegen. Jeg skal med igen.

Her kommer så familielivet i spil igen. Forståelse for alle de timer der dels går med forberedelsen hen over efteråret og vinteren, dels tiden under løbet, og ikke mindst den tid det tager at komme sig over oplevelsen.

Der er mange indtryk der skal fordøjes. Man får ikke sovet ret meget i den uge løbet varer. Nogle er flere uger om at komme ind i normal rytme igen.

Efter løbet hører man ofte fra deltagerne: ”Nej, det var sidste gang – jeg gør det ikke mere” – de udtalelser holder dog sjældent stik. Rally Monte Carlo Historique kørere popper op igen som propper. De har, som Toni Hansen sagde for nogle år siden: ”Jeg har fået Monte-bacillen i kroppen”.

De kan ikke undvære den årlige medicin, når alt det bag baglinjen på ”Monte” fungerer.

/presseteamet

Share This