News

Hvad sker der bag frontlinjen i Rally Monte Carlo Historique?

Hvad sker der bag frontlinjen i Rally Monte Carlo Historique?

DATO: 23. januar 2019.

Lørdag, den 26. januar fra kl. 10.00 til 13.00, er der PRE-start i Assens for de syv danske deltagere i verdens største historiske rally, Rally Monte Carlo Historique. 315 deltagere fra hele verden, med start i forskellige europæiske byer nord og syd, sigter mod mål i Monaco natten imellem den 5. og 6. februar.

Når borgmesteren i Assens, Søren Steen Andersen har flaget de syv danske biler afsted kl. 12.45 fra torvet i Assens, begynder deltagere at trække på alle de funktioner der ligger bag frontlinjen – funktioner, som skal få hele det danske hold i Team Fynske Bank Danmark til at komme så tæt på sejrspodiet som mulig, og helst helt på toppen.

Rally Monte Carlo er andet end blot at sætte sig i bilen og køre ca. 2.500 km. på smalle og krævende sydfranske bjergveje. Bag deltagerne står der flere små teams af personer med vidt forskellige opgaver og ekspertiser.

Den vigtigste funktion er holdet, som opmåler og laver rute bog.
For at kunne køre et rally, er det nødvendigt at have en rute bog med meget nøjagtige mål og dokumentation for hele ruten der skal køres. Team Fynske Bank Danmark, som de syv danske deltagere, i lighed med sidste år, har valgt at køre under, laver deres eget rutebogsmateriale.

Så snart Rally Monte Carlo organisationen i Frankrig har frigivet årets rute i begyndelsen af november, kører et hold til Frankrig for at opmåle hver eneste meter nøjagtigt på ruten, og fotografere vigtige punkter.

Det basismateriale der stilles til rådighed af organisationen i Frankrig, er ikke nøjagtigt nok at køre løbet efter. Team Fynske Bank Danmarks egen opmåling, som til 2019 udgaven er foretaget af Otto Kristensen (vinder af Rally Monte Carlo Historique i 2002) og Tage Gejl, resulterer i materiale der er opmålt med meters nøjagtighed. Det danner basis for en, mange sider, tyk rute bog til hver af løbets fem dage, samt en kortbog hvor både transportetaper, specialstrækninger, servicepunkter, start og mål er indtegnet.

Når kladden til rute-bøgerne er færdige, kører endnu to hold til Frankrig, og kører det hele igennem igen, for at kontrollere at alt er korrekt opmålt og indtegnet. Den vigtige efterkontrol laves bl.a. af Toni Hansen og Per Brodersen, som i 2018 havde deres til dato bedste placering i RMCH, med en meget flot 4. plads.

Kontrolkørselen er en meget vigtig detalje, da hver eneste meter i Rally Monte Carlo Historique tæller – en fejl der udløser få meters fejlkørsel, resultere i strafpoint. Det hele handler jo om, på meters nøjagtighed, at være det rette sted på rette tidspunkt, hvilket kontrolleres af GPS styrede hemmelige tidskontroller, som er placeret langs ruten. 1 sekunds for tidlig eller for sen passage af tidskontrollerne udløser 10 strafpoint. Det hold der kommer igennem de mange kilometer specialstrækninger med færrest strafpoint vinder løbet.

Efter rutebogen kommer serviceteamene
Seks af de syv danske deltagere har i 2019 deres egen tætpakkede servicebil med.

Service Team Hindsgaul Classics – alt tjekkes i de korte pauser under løbet.

Lad os tage et eksempel:
I 2018 blev Lars Hindsgaul og Arne Pagh i Fiat 128 Coupé på hele turen serviceret af Niels Erik Jørgensen, Assens og Kim Frandsen, Odder. De to servicefolk er hver især ”Cand. mange Ting”, og kører atter i 2019 som serviceteam for Lars og Arne.

Servicebilen er hjemmefra pakket med alt det værktøj og de reservedele og forskellige dæk man kan forestille sig at få brug for. Der medbringes benzin til både bil og teammedlemmer. Sprinklervæske, motorolie, gaffatape, strips, gearkasser, støddæmpere, appelsinjuice, rugbrød, pålæg, matadormix, og 1.000 andre småting står sirligt pakket i kasser bag i servicevognen, så man altid ved hvor hvad er.

Kim Frandsen er selvlært kok, og står for at servicere mandskabet i bilen. Han sørger for at der er lige nøjagtigt de drikkevarer til rådighed, som kørerne ønsker at have med i bilen på den videre tur. Skulle der ikke være tid til andet end at pudse vinduerne, og toppe op med sprinklervæske, benzin og olie, har han altid madpakker og drikkevarer klar når bilen kommer ind til service. Ofte er der kun få minutter til rådighed i servicepauserne.

Niels Erik Jørgensen er tidligere rallykører på topplan, og er mekanikeren der ved hvor ethvert komponent i bilen sidder, og hvilken funktion det har. Der er ikke en skrue, som han under vinterens forberedelser, ikke har haft løsnet i samarbejde med Lars Hindsgaul.

En velfungerende bil, et velfungerende serviceteam og godt beværtede kørere er basis for et godt resultat, når de mange kilometer er tilbagelagt. De små ujævne veje er hård kost for enhver bil, og mange udgår hvert år på grund af tekniske problemer, som et servicemandskab ofte vil kunne ordne med de rette remedier ved hånden. Derfor medbringes servicebilen med erfarne servicefolk på forsæderne.

Is piloterne er et vigtigt redskab under løbet.
Vejrkonditionerne under Rally Mone Carlo Historique kan være virkelig drilske. Der er mange bjergpassager, hvor vejene på sol siden af bjerget kan være tørre og snefri, og på skyggesiden være glatte og snefyldte. 

For at give deltagerne de bedst mulige informationer inden hver enkelt etape, som typisk indeholder flere bjergpas, medbringer Team Fynske Bank Danmark sine egne is piloter. Den meget erfarne rally kørere, Frank Nielsen danner sammen med erfarne rally co-driver Tage Gejl makkerpar i is-pilot bilen.

En time før første deltager, gennemkører de ruten, og melder via sms vejens beskaffenhed tilbage til deltagerne, så de har en mulighed for at træffe det rette dækvalg inden hver enkelt specialstrækning.


Eksempel på is – noter                                   Race Media og TV-fotograf Michael Kragmann er klar på en alpetop.

Presseteamet er det hold der formidler dagens begivenheder.
Presseteamet følger deltagerne under hele løbet, og sørger for at der før, under og efter løbet udsendes pressemeddelelser med foto dokumentation til relevante medier, samt koordinerer presseindsatsen for de syv biler der er med i Team Fynske Bank Danmark.

Presseteamet består af en pressechef og 2 still-billed fotografer, samt en TV-fotograf, fra firmaet Race Media. I 2018 blev der lavet 2 x ½ times TV-udsendelse om Rally Monte Carlo Historique.
som blev vist på både TV2 regionerne, TV3 Sport og TV3 Max.  TV-udsendelserne fra 2018 er sammenlagt blevet vist mere end 100 gange i alt, så succesen gentages i 2019 med nye TV-udsendelser.

Presseteamet er desuden dybt involveret i det grafiske arbejde omkring fremstilling af rute-bøgerne og de øvrige grafiske løsninger der er nødvendige for det samlede team.

Sponsorer og samarbejdspartnere
Rally Monte Carlo Historique er et stort arrangement, som kræver visse ressourcer. De sponsorer og samarbejdspartnere, som bakker op om deltagerne har stor betydning for de fleste. Der bidrages både med kontante beløb, men også med forskellige former for beklædning, drikkevarer og madvarer til hele teamet.

Den sidste, men væsentligste del bag Rally Monte Carlo Historique – Det er kørernes familier og omgangskreds.
Det er spændende, men meget tidskrævende at deltage i løbet, og ens bagland skal være forstående overfor de, til tider, store afsavn det kræver. Forberedelserne er lange, og begynder for de fleste allerede kort til efter at de er kommet hjem efter sidste deltagelse.

Umiddelbart når løbet er slut, hører man ofte: ”Nej, det var sidse gang – jeg gør det ikke mere”, men når organisationen i Monaco begynder at ryste med sablen midt på året, har mange det ligesom cirkushesten i manegen. Jeg skal med igen.

Her kommer så familielivet i spil igen. Forståelse for alle de timer der dels går med forberedelsen hen over efteråret og vinteren, dels tiden under løbet, og ikke mindst den tid det tager at komme sig over oplevelsen.

Der er mange indtryk der skal fordøjes. Man får ikke sovet ret meget i den uge løbet varer. Nogle er flere uger om at komme ind i normal rytme igen.

Efter løbet hører man ofte fra deltagerne: ”Nej, det var sidste gang – jeg gør det ikke mere” – de udtalelser holder dog sjældent stik. Rally Monte Carlo Historique kørere popper op igen som propper. De har, som Toni Hansen sagde for nogle år siden: ”Jeg har fået Monte-bacillen i kroppen”.

De kan ikke undvære den årlige medicin, når alt det bag baglinjen på ”Monte” fungerer.

/presseteamet

Syv danske rally teams holder PRE-START på Rally Monte Carlo Historique i Assens den 26. januar.

Syv danske rally teams holder PRE-START på Rally Monte Carlo Historique i Assens den 26. januar.

Lørdag den 26. januar fra kl. 10.00 til 13.00 vil der være stor aktivitet på torvet i Assens på Fyn.
De syv danske deltagere fra Team Fynske Bank Danmark afvikler deres PRE-start forud for verdens største bilrally for historiske biler.

Det er her muligt at få en snak med kørerne, og samtidigt studere de flotte gamle historiske biler fra 60’erne og 70’erne, inden borgmesteren i Assens, Søren Steen Andersen, kl. 12.45, med et minuts mellemrum, sender bilerne ud på en træningstur i omegnen af Assens.

Det er andet år i træk, at kørerne afholder PRE-start i Assens. I 2018 var torvet fyldt af interesserede tilskuere. I år er aktiviteterne udvidet med yderligere historiske biler. Det er syv deltagere fra den danske FDM DASU Classic serie, som velvilligt stiller op på torvet, dels for at vise deres biler frem for publikum, men også for at køre med på træningsturen i Assens området.


Ved PRE-starten i 2018 var der stor interesse fra publikum, som mødte talstærkt op.

Også blandt FDM DASU Classic bilerne er der mange interessante biler repræsenteret. Bl.a. stiller Preben Kristoffersen, Odder og Knud Hedegaard, Horsens op i den Austin Mini Cooper, som de gentagne gange har deltaget med i Rally Monte Carlo Historique. De øvrige historiske Classic biler er Porsche 944 Turbo, Honda Civic, Saab 99 GLS, Ford Taunus 17M, BMW 1602 og Ford Fiesta.

Der vil ved PRE starten være aktiviteter for både børn og voksne. Bl.a. vil der være konkurrencer, hvor man kan vinde en køretur med nogle af kørerne ved et af sæsonens andre arrangementer, f.eks. Munkebjerg Hillclimb.

De danske Monte Carlo Historique deltagere der kører som ”Team Fynske Bank Danmark” er:
Start nr.   80 – Team Audi 80 Rally – Toni Hansen, Horsens / Per Brodersen, Lem St.
Audi 80 GLE
Start nr. 122 – Team au2parts – Hans Kolby Hansen, England / Jan Østergaard, Horsens
Lancia Fulvia 1600 HF
Start nr. 168 – Team Bjerregaard – Henrik Bjerregaard, Monaco / Kristian Flensbak Jørgensen, Aarhus
Ford Escort RS 2000

Start nr. 169 – Autorama Motorsport – Per Vilslev, Hillerød / Erik Andersen, Virum
Opel Kadett GT/E
Start nr. 171 – Team Hellmers – Poul Hellmers, Kjellerup / Carl Hellmers, Kolding
Alfa Romeo Guilia

Start nr. 259 – Lars Hindsgaul, Assens / Arne Pagh, Middelfart
Fiat 128 Coupé
Start nr. 257 – Kenneth Simonsen, Charlottenlund / Otto Kristens, Tune
Lancia Fulvia HF 1,3


God snak, røverhistorie, varm kakao, snobrød og gamle biler er en god kombination ved PRE starten.

Hvad er det for et eventyr de danske kørere bevæger sig ud i?
Det var i 1909, at ideen om et rally for første gang tog form i Monaco. Præsidenten for “Association Sport Automobile Vélocipédique Monégasque”, Alexandre Noghès foreslog i 1909, at lave et billøb, Rally Monte Carlo, der skulle forbinde et stort antal europæiske byer. Herfra skulle konkurrenterne starte ud, for til sidst at konkurrere på målstregen i Monaco.
I 1911 var alt klart, og det første rally fandt sted. I næsten en uge blev starterne sat i gang i de 11 udvalgte byer. Der var forskellige startdatoer og starttider, som var udregnet efter afstanden og køretiden fra startbyen til Monaco. Fra Paris, Bruxelles, Geneve, Wien, Berlin og seks andre byer, startede 23 biler ud på ruten. De forventede at klare en gennemsnitlig hastighed på 10 km/t med indlagte stop, og med ankomster planlagt til lørdag den 28. januar i Monaco.

16 biler nåede frem til Fyrstendømmet uden problemer. Efter at have forladt Berlin den 21. januar, var tyske Von Eismark den første der ankom, efter at have kørt 1.700 km med en gennemsnitlig hastighed på 30 km/t.

Rally Monte Carlo Historique ser dagens lys i 1998, hvor det første gang blev kørt. De gamle biler kører et rally som er en kopi af det oprindelige Rally Monte Carlo uden hastighedsprøver, men med prøver der skal køres med en given gennemsnits hastighed på 50 km/t eller derunder.

50 km/t lyder ikke af ret meget, men når prøverne køres på smalle bjergveje, ofte dækket af sne og is, kan det være nærmest umuligt at overholde den opgivne og ofte skiftende gennemsnitshastighed. Følgerne er ofte en del strafpoint, primært på grund af forsinkelser.

I dag er Rally Monte Carlo Historique verdens største historiske rally, med 315 biler til start. Der er deltagere fra hele verden, og så langt væk, som både Japan, Australien og USA. Det er et stort køremæssigt eventyr de danske deltager begiver sig ud i efter PRE-STARTEN i Assens.

Podcast: De lange knives nat og grillpølser på havnen i Monaco

Podcast: De lange knives nat og grillpølser på havnen i Monaco

Podcast: De lange knives nat og grillpølser på havnen i Monaco – Rallye Monte Carlo Historique kogt ned til en podcast

Denne særudgave af Det ternede flag skifter gear fra Formel 1 til historiske rallybiler.

Syv danske hold er med i 2019-udgaven af Rallye Monte Carlo Historique – Det ternede flag er taget på besøg hos Team Autorama for at tale med Per Vilslev og Erik Andersen, der deltager i løbet for anden gang.

Lyt med og hør om hvordan det er, at være blandt de 300+ deltagere i Rallye Monte Carlo Historique, FDM DASU Classic og pålidelighedsløb.

Fra PRE-START i Assens til Start i Bad Homburg, Reims, Athen og Monaco.

Fra PRE-START i Assens til Start i Bad Homburg, Reims, Athen og Monaco.

DATO: 9. januar, 2019

Når de 7 danske Rally Monte Carlo Historique deltagere lørdag den 26. januar har deltaget i
PRE-STARTEN i Assens, pakker de deres biler og servicevogne, så de senere på ugen kan køre mod deres respektive startsteder i Bad Homburg, Tyskland, Reims i Frankrig og Monaco.

Tidligere vinder kører med i holdkonkurrencen.
De danske deltagere har i 2019 udgaven atter tilmeldt sig holdkonkurrencen som ”Team Fynske Bank Denmark”.

Deltagerne satser hårdt på både individuelle topplaceringer, såvel som en topplacering i holdkonkurrencen. I årets Rally Monte Carlo Historique er der 314 deltagere fra hele verden. Trods den store konkurrence er der store forventninger til de danske deltagere, som traditionelt ligger i den gode ende af resultatlisten.

Bedste danske resultat ligger tilbage i 2002, hvor ægteparret Britta Kruse Kristensen og Otto Kristensen kørte sig til en flot 1. plads i løbet. I 2018 kørte 5 af de danske 7 deltagere sig i top100, med Toni Hansen og Per Brodersen på en flot generel 4. plads som den bedste danske deltager ud af de 314 deltagere.

De danske deltagere i det 22’ Rally Monte Carlo Historique er:

Start nr. 81, Toni Hansen, Horsens / Per Brodersen, Lem v/Ringkøbing.
De kører i en totalt renoveret Audi 80 GLE, årgang 1979 med en 1.588 ccm motor som yder ca. 140 HK. Toni Hansen har købt bilen i Tyskland i 2011, og har i løbet af 2012 ombygget den efter internationale FIA homologeringer.
Bilen er bygget med henblik på at deltage i Rally Monte Carlo Historique. Bilen har hver vinter været totalt adskilt for service og udskiftning af sliddele.
Sammen har Toni Hansen og Per Brodersen deltaget i RMCH i 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018.
Bedste placeringer: Nr. 4 i 2018, nr. 11 både i 2014 og 2017.
2019 skal være året, hvor det bliver til en placering helt på podiet.

Toni Hansen og Per Brodersen starter fra Reims i Frankrig, fredag den 1. februar.

Start nr. 122, Hans Kolby Hansen, Knutsford / Jan Østergaard, Horsens
Hans Kolby Hansen kører i en Lancia Fulvia 1600 HF, Årgang1971 med en 1600 ccm motor, som yder ca. 130 HK. Med bilens vægt på blot 900 kg, er det en perfekt bil til historisk rally.
Hans Kolby Hansen startede med at køre manøvreprøver 1970. Hurtigt begyndte han med rigtigt rally, og vandt sidste afdeling af DM i rally i 1971 i en Ford Escort. Derved fik Hans Kolby Hansen kontrakt med General Motors som han kørte for 1972, 73 og 74, hvor han kørte i hhv. Opel Ascona (vandt DM i 72), og derefter 2 år i en Vauxhall Firenza (3 og 4 i DM), og kørte derefter i nogle år for “Lancia dealer team Danmark”, for hvem han bl.a. vandt en EM afdeling i Polen.
Nu kører Hans Kolby Hansen igen privat regi i Lancia Fulvia 1600 og Lancia Delta Integrale i historisk regularity rally i Europa.

Jan Østergaard Nielsen har kørt rally siden 1974. Jan Startede med o-løb i 1974, og mange fine resultater som observatør. Da han fik kørekort, prøvede han kræfter med Manøvreprøver og Rally som 1. kører. Han fandt ud af at den stærke side var i 2. kører sædet.
I 1979 kørte han rally med Jens Gandrup i Autobianchi. Først i 80 blev det med Lars Bækkelund i Fiat 128 3P.
I 1988 kørte han med Hans Kolby i Lancia Delta integrale. Jan har også stor erfaring som løbslægger og instruktør i Rally. Har deltaget 5 gange i Rally Monte Carlo Historique.

Hans Kolby Hansen og Jan Østergaard starter fra Athen i Grækenland, onsdag den 30. januar.

Start nr. 168, Henrik Bjerregaard, Monaco / Kristian Flensbak Jørgensen, Aarhus. Henrik Bjerregaard deltager i en fin Ford Escort RS2000, Årgang 1979, med en 1.998 ccm motor der yder ca. 110 HK. Bilen er bygget som rallybil i Finland inden Henrik Bjerregaard købte den. Han har anvendt den til RMCH 4 gange tidligere, med bedste resultat som 63 i 2016.
Henrik Bjerregaard har tidligere, i 2014 og 2015, deltaget to gange som co-driver i Autobianchi 112 Abarth.

Kristian Flensbak Jørgensen er, trods sin unge alder (24), en erfaren herre i co-driver-sædet. Han har tidligere deltaget i RMCH fem gange, med sin far Jens Gandrup Jørgensen som kører. Kristians bedste placering var en generel 9. plads i 2016.
I 2018 udgaven kom Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen i mål som nr. 64.

Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen starter fra Monaco, fredag den 1. februar.

Start nr. 169, Per Vilslev, Hillerød / Erik Andersen, Virum.
Per Vilslevs Opel Kadett GT/E er en ud af den såkaldte 1.000-serie. Den første Opel Kadett GT/E blev produceret 1975 med 1,9 liter motor på 105 HK.

Per Vilslevs eksemplar af Opel Kadett GT/T er samlet den 6. februar 1978 som nr. 304. Den kunne i 2018 udgaven af Rally Monte Carlo Historique fejre 40 års fødselsdag. Det er en ægte historisk rallybil i den forstand, at den straks efter fabrikationen blev modificeret til at køre rally, og den er aldrig brugt til andet. Bilen yder i dag ca. 150 HK. Og jubilæum – i årets udgave har den 40 års jubilæum, idet det er 40 år siden at den deltog første gang i Rally Monte Carlo, dengang med Holger Helle fra Silkeborg bag rattet.

Per Vilslev og Erik Andersen har begge kørt hastighedsrally på højt plan i deres unge år, og har bl.a en fælles 3. plads i DM på kontoen i 1977. Det er anden gang de deltager i Rally Monte Carlo Historique. I 2018 sluttede Per og Erik som nr. 68 generelt.

Per Vilslev og Erik Andersen starter i Reims, fredag den 1. februar.

Start nr. 171, Poul Hellmers, Kjellerup / Carl Hellmers, Kolding
Kører i en Alfa Romeo, Guilia Super, årgang 1970 4 cyl. 1.579 ccm 100 hk 980 kg.

Poul Hellmers, Dyrlæge med egen praksis i Kjellerup Debut i rally i 2006. Poul har sammen med sin bror kørt pålidelighedsrally både som 1. og 2. kører. De har sammen deltaget i RMCH i 2014, har kørt rallysprint og Klubrally.

Carl Hellmers, Direktør i Fredericia Fjernvarme  Han har sammen med sin bror kørt pålidelighedsrally både som 1. og 2. kører, har deltaget i RMCH i 2014. Har kørt rallysprint og klubrally. Har desuden kørt manøvreprøver i MG sport regi

Resultater: Vinder af FDM DASU Classic, Debutant Flere sejre i FDM DASU Classic, Sport.

Poul Hellmers og Carl Hellmers starter fra Reims i Frankrig den 1. februar.

Start nr. 257, Kenneth Kruse Simonsen, Charlottenlund / Otto Kristensen, Tune.
Lancia Fulvia HF 1,3, årgang 1968. 1.298 ccm, ca. 101 HK. Det er dataene for den fine Lancia Fulvia, som Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen kører Rally Monte Calo Historique 2019 i. Bilen er hos Otto Kristensen i stald med andre fine eksemplarer af samme mærke.

Kenneth Kruse Simonsen debuterede i 2017 i RMCH-sammenhæng, sammen med sin meget erfarne far, Otto Kristensen. Der sluttede som nr. 74, hvilket de forbedrede kraftigt i 2018, hvor de kunne køre hjem med en flot 26. plads af de 314 startende.

Målet for 2019 er klart. Otto Kristensens meget flotte førsteplads fra 2002 skal ikke stå alene. Der skal pokaler med hjem til kaminhylden i år.

Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen starter fra Bad Homburg i Tyskland, fredag den 1. februar.

Start nr. 259, Lars Hindsgaul, Assens / Arne Pagh, Middelfart.

Fiat 128 Coupé har altid været Lars Hindsgauls favorit, når der tales om ældre biler. Han har flere eksemplarer, og da han i 2013 fik mulighed for at købe en i rallytrim, slog han til.

Lars Hindsgauls bil er en årgang 1972 med en motor på 1.290 ccm. Den yder ca. 120 HK.

Bilen har deltaget i Rally Monte Carlo 11 gange tidligere, først med Lars Bækkelund fra Horsens kom kører, og siden 2017 med Lars Hindsgaul bag rattet.

I 2014 debuterede Lars Hindsgaul i Hill Climb og viste imponerende hurtighed. Efter Lars Hindsgauls debut i RMCH 2017, er bilen optimeret, så den står helt skarp til deltagelsen i 2019.

Bilen har fra ny kun været brugt til rally. Den har deltaget i utallige hastigheds rallies, inden den som ”pensionist” kom ud at køre historisk rally.
Co-driver, Arne Pagh har i øvrigt, inden han i 2017 satte sig i højre-sædet hos Lars Hindsgaul, kørt de foregående 9 RMCH med Lars Bækkelund, så han kender bilen til bunds.

I 2018 udgaven af Rally Monte Carlo Historique, lå Lars Hindsgaul og Arne Pagh længe til en topplacering, inden de på en af specialstrækningerne kom til at køre bag en fransk Citroén uden lys. Det var umuligt at komme til at overhale, så strafpointene hobede sig op på resultatlisten, og løbet var tabt for denne gang, og de kom i mål som nr. 128.
Alt er til 2019 udgaven forberedt til mindste detalje, og holdet håber nu blot på at udefra kommende indvirkning ikke får indflydelse på resultatet.

Lars Hindsgaul og Arne Pagh starter fra Reims i Frankrig, fredag den 1. februar.

Når ældre mænd i gamle biler konkurrerer om æren.

Når ældre mænd i gamle biler konkurrerer om æren.

Når de 14 danske mænd – de fleste ”gamle mænd” – i deres 7 gamle biler, den 31. januar, starter ud på den ca. 2.500 km lange rute i årets Rally Monte Carlo Historique, er det for at konkurrere om den ære det er at vinde verdens største historiske rally.

Ikke mindre end 630 ligesindede har ved starten sat sig til rette i de 315 deltagende biler fra hele verden, når løbet skydes i gang fra syv europæiske byer. Det er dog ikke kun rallykørerne og deres co-piloter der, som nogle siger, er angrebet af Monte-bacillen. Baglandet skal også være på plads, for at det hele skal gå op i en højere enhed. Forberedelserne er store for at kunne gennemføre det lange historiske rally.

Hvad er så baglandet:
Først og fremmest skal familie og venner være indstillet på, at der både før, under og efter løbet bruges oceaner af tid på projektet. Alle skal være indforstået med, at de bliver nedprioriteret til fordel for adskilte biler, køreture til det franske for at tjekke og kontrollere årets rute, timelang planlægning på kontoret med kort og regnestok (læs regneark) på computeren, sponsor kontakt, pressearbejde og mange andre aktiviteter.

Andet end kørere og co-piloter i teamet
Rutebogshold

Siden begyndelsen af november måned 2018, hvor ruten blev offentliggjort fra den arrangerende klub, Automobile Club de Monaco, har et rutebogshold arbejdet på højtryk, for at fremstille en rutebog med både meternøjagtige opmålinger og detaljeret beskrivelse af ruten, samt en kortbog med kortmateriale og billeder af ruten.

Flere hold har, derefter, uafhængigt af hinanden, været i Frankrig for at kontrollere de opmålinger der danner basis for det samlede rutebogsmateriale, som løbet køres efter.

Ispiloter
Under selve løbet har Team Fynske Bank Danmark egne ”ispiloter” med, som en time før første bil på sekundetaperne, gennemkører strækningerne og vurderer vejens beskaffenhed på de enkelte sekundetaper. På basis af oplysningerne, som kørerne får via SMS, beslutter de bl.a. deres dækvalg forud for hver etape.

Servicemandskab
De fleste af de 7 deltagere har egen servicebil med, som følger løbet fra start til slut. Servicemandskabet sørger for nødvendig service af både bil og mandskab. Der skal skiftes hjul, måske skiftes olie, tankes benzin, og kørerne skal holdes ved lige med mad og drikkevarer.

Service Teamet for Lars Hindsgaul og Arne Pagh tjekker bilen i en pause under Rally Monte Carlo Historique 2018

Presseteam
Teamet medbringer eget presseteam, som består af fotojournalist, fotograf og et TV-hold. Der sendes daglige pressemeddelelser hjem fra Frankrig, suppleret med billeder fra dagens strabadser. TV- holdet optager video, som munder ud i to ½-timers TV-udsendelser, der ligesom i 2018, forventes vist på diverse TV-kanaler efter hjemkomsten.


”Team Fynske Bank Danmark”´s TV-fotograf Michael Kragmann på job i Ardeche i 2018.

Dermed er det et godt sammentømret hold på mere en 20 personer, som hver især laver det de er gode til, for at hele teamet kan gennemføre Rally Monte Carlo Historique med succes.

Forhåbentlig kan Team Fynske Bank Danmark slutte årets største begivenhed af med individuelle topplaceringer til de syv danske deltagere, ligesom der satses på en topplacering i holdkonkurrencen, hvor de danske deltagere kører som ”Team Fynske Bank Danmark”.

 

Syv danske mandskaber er med i verdens største historiske rally.

Syv danske mandskaber er med i verdens største historiske rally.

DATO: 18. december, 2018

Der arbejdes i øjeblikket på højtryk i de små værksteder rundt omkring i Danmark. Ikke mindre end syv dansk hold er i fuld gang med forberedelserne til deltagelsen i verdens største historiske rally, Rally Monte Carlo Historique.

Det er 22. gang at Rally Monte Carlo Historique køres i Mellem- og Sydfrankrig, med start fra flere europæiske storbyer, hvor der i 2019 udgaven er start i Glasgow, Athen, Milano, Monte Carlo, Barcelona, Bad Homburg og Reims.

De danske deltagere starter således:
D.30.1. kl. 12.40 – Start fra Athen, Grækenland – Rute – 2,681,7 km

Start nr. 122 – Hans Kolby Hansen, England – Jan Østergaard Nielsen, Horsens
      
D. 1.2. kl. 14.00 – Start fra Bad Homburg – Tyskland – Rute 2.349,7 km

Start nr. 257 – Kenneth Simonsen, Charlottenlund / Otto Kristensen, Tune

D. 1.2. kl. 19.00 – Start fra Reims, Frankrig – Rute 2.124,7 km

Start nr.   80 – Toni Hansen, Horsens / Per Brodersen, Lem Stationsby, ved Ringkøbing


Start nr. 169 – Per Vilslev, Hillerød / Erik Andersen, Virum


Start nr. 171 – Poul Hellmers, Kjellerup / Carl Hellmers, Kolding

Start nr. 259 – Lars Hindsgaul, Assens / Arne Pagh, Middelfart

D. 1.2. kl. 20.00 – Start fra Monte Carlo, Monaco – Rute 1.913,7 km

Start nr. 168 – Henrik Bjerregaard, Monaco / Kristian Flensbak Jørgensen, Aarhus

Hvad er Rally Monte Carlo Historique?
Rally Monte Carlo Historique er imellem 2000 og 2600 km, afhængig af hvilen af de syv startbyer man starter i. Det består af tilkørselsetaper, transportetaper og sekundetaper.

Løbet køres fra den 30. januar, til og med natten til den 6. februar. Rally Monte Carlo Historique afgøres på nøjagtig kørsel på de indlagte sekundetaper, som gennemkøres af alle deltagere, efter at der har været samling og restart syd for Valence, natten imellem fredag den 1. februar og lørdag den 2. februar.

Der køres med en typisk gennemsnitsfart på 48 km/t. på sekundetaperne, som køres på de smalleste kurvede bjergveje i Ardéche, Provence, Haut Alpes syd for Grenoble, for at slutte af i de høje Alper nord for Nice og Monaco.

På hver sekundetape er der et antal hemmelige tidskontroller, som indenfor en nøjagtighed på 1 meters afstand, via GPS registrerer om man er på rette sted på rette tidspunkt. For hvert sekund man enten for tidligt eller for sent passerer kontrollen, gives der 10 strafpoint.

Den der kommer i mål med færrest strafpoint, og dermed har formået at gennemkøre de 15 specialstrækninger på sammenlagt 443 km, mest nøjagtigt, har vundet løbet.

Den høje nøjagtighed stiller store krav til både kørerens og co-pilotens koncentrationsevne og samarbejde i de mange timer der køres over de 5 døgn løbet varer.

Alle arbejder sammen som et team
I 2018 udgaven af Rally Monte Carlo Historique, indledte de danske deltagere, med stor succes, et historisk samarbejde, som fortsætter og udbygges i 2019 udgaven.

I fællesskab klarer de alt det praktiske der går forud for et så stort arrangement. I samarbejdet fordeles arbejdet, så hver især har påtager sig opgaver, som netop de er gode til.

Ligesom i 2018, fortsætter de danske deltagere samarbejdet om Team Fynske Bank Danmark, som deltager i holdkonkurrencen i løbet.

Hvert mandskab kører selvfølgelig også efter at nå så god en individuel placering som muligt.

Dansk Succes i 2018 – udgaven.
Bedste danske placering i det 21. Rally Monte Carlo Historique, som blev kørt omkring månedsskiftet jaunuar/februar 2018, blev Toni Hansen, Horsens, og Per Brodersen, Lem St., som sluttede på en flot generel 4. plads af de 321 deltagere i løbet.

Team Fynske Bank Danmark, som bestod af de deltagende danske biler, sluttede på en 7. plads i holdkonkurrencen.

I 2019 køres der selvfølgelig for at forbedre resultaterne, og slutte helt i top, både i det individuelle regnskab, og i holdkonkurrencen.

Presseteamet
Viggo Johansen, rallypics.dk

Hansen og Brodersen på top 6 plads inden de lange knives nat.

Hansen og Brodersen på top 6 plads inden de lange knives nat.

Tidligt tirsdag morgen startede de første deltagere ud på dagens rute fra Valence til Monaco.

Dagens første etape på 453 km, med 88 km indlagte specialstrækninger betragtes af mange af kørerne som optakten til ”de lange knives nat”, som starter tirsdag aften, med første deltagers afgang kl. 22.45. læs mere…

Navne som Col d’Echarasson, Col de Menee, Col de Prayet er legendariske.

Navne som Col d’Echarasson, Col de Menee, Col de Prayet er legendariske.

DATO: 5. februar, 2018

Både i VM-hastighedsrallyet Rally Monte Carlo og i Rally Monte Carlo Historique, er de høje pas i Rhone de Alpes blevet legendariske. Col d’Echarasson (1146m), blev i årets Historique kørt to gange, dels som mandagens første specialstrækning, og løbet syvende, og dels som dagens 4 specialstrækning som løbets tiende. Med 8 km i meget sne, var udfordringen stor helt fra tidlig morgenstunden på Col d’Escarasson.
læs mere…

Fin søndag for de danske deltagere i Rally Monte Carlo Historique 2018.

Fin søndag for de danske deltagere i Rally Monte Carlo Historique 2018.

DATO: 4. februar, 2018

Fin søndag for de danske deltagere i Rally Monte Carlo Historique 2018.

Dagens etape i Rallye Monte Carlo Historique bllev for de fleste af de syv danske deltagere en god og positiv oplevelse.  De 363 kilometer med 150 kilometer specialstrækninger var en stor udfordring fra, hvor den røde morgenhimmel bød velkommen til en dag i det smukke Ardéche.
læs mere…

Share This